Φασολάκια γιαχνί

Φασολάκια γιαχνί. Συνταγή για πετυχημένα φασολάκια, εύκολα και πολύ γρήγορα. Μια πολύ υγιεινή και οικονομική συνταγή για όλη την οικογένεια. Συνοδέψτε τα με τυρί φέτα και απογειώστε το γεύμα σας.

5 from 2 votes
Φασολάκια γιαχνί
Φασολάκια γιαχνί
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
50 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα 5 λεπτά
 
Άψογα φασολάκια λαδερά γιαχνί από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτά τα εύκολα λαδερά φασολάκια γιαχνί με πατάτες και συνοδεύστε τα με λίγη φέτα ή ανθότυρο!
Μερίδες: 5
Θερμίδες: 380 θερμίδες
Υλικά
  • 1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
  • 2 πατάτες σε κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
  2. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ελέγχουμε αν τα φασολάκια έχουν πιει το ζουμί τους. Σε αυτήν την περίπτωση, προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να μην “αρπάξει” το φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του μαγειρέματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε. Θυμηθείτε ότι τα φασολάκια πρέπει να μείνουν στο λάδι τους.

Δείτε επίσης: Ινδικό κοτόπουλο

5 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.