Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Γαρίδες σουβλάκι, μία υπέροχη και εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια. Υπέροχη για μαγερική στο σπίτι αλλά και την εξοχή.

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 4 minutes

Συνολικός χρόνος: 14 minutes

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 311

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Εναλλακτικό σουβλάκι θαλασσινών με πεντανόστιμες γαρίδες σε υπέροχη πικάντικη μαρινάδα! Συνοδεύστε με την σκορδάτη σος αϊολί και σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή.

Υλικά

10 γαρίδες μεγάλες, κατεψυγμένες
1/2 φλιτζ. μπύρα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 σταγόνες Sriracha ή άλλη καυτερή σάλτσα
1 φλιτζ. μαγιονέζα
1 λεμόνι (1 κ.σ. χυμό και ξύσμα)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, πετώντας το κεφάλι και το κέλυφος και κρατώντας μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή με ένα μαχαίρι κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (δηλαδή τη μπύρα, 2 σκελίδες σκόρδο και τη Sriracha) σε μπολ ή σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο μείγμα για 30 λεπτά. Κατόπιν, βρέχουμε τα καλαμάκια για να μην αρπάξουν στο ψήσιμο. Περνάμε 4 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα σχαροτήγανο. Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. Τις αναποδογυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε της σος αϊολί: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τις γαρίδες συνοδεύοντας με τη σος.

Σημειώσεις

Αν νηστεύετε, μπορείτε να παραλείψετε τη σως αϊολί και να συνοδεύσετε με μουστάρδα

Δείτε ακόμα: Την εύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.