ΑρχικήΣυνταγέςΓαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Γαρίδες σουβλάκι, μία υπέροχη και εύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια. Υπέροχη για μαγερική στο σπίτι αλλά και την εξοχή.

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα
Εκτύπωση

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Εναλλακτικό σουβλάκι θαλασσινών με πεντανόστιμες γαρίδες σε υπέροχη πικάντικη μαρινάδα! Συνοδεύστε με την σκορδάτη σος αϊολί και σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 4 λεπτά
Συνολικός χρόνος 14 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 311θερμίδες

Υλικά

  • 10 γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες
  • 1/2 φλιτζ. μπύρα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 σταγόνες Sriracha ή άλλη καυτερή σάλτσα
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι 1 κ.σ. χυμό και ξύσμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, πετώντας το κεφάλι και το κέλυφος και κρατώντας μόνο την ουρά. Κάνουμε μια τομή με ένα μαχαίρι κατά μήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούμε το εντεράκι τραβώντας το με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (δηλαδή τη μπύρα, 2 σκελίδες σκόρδο και τη Sriracha) σε μπολ ή σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο μείγμα για 30 λεπτά. Κατόπιν, βρέχουμε τα καλαμάκια για να μην αρπάξουν στο ψήσιμο. Περνάμε 4 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα σχαροτήγανο. Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά. Τις αναποδογυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για άλλα 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε της σος αϊολί: σε μπολ αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τις γαρίδες συνοδεύοντας με τη σος.

Tips

Αν νηστεύετε, μπορείτε να παραλείψετε τη σως αϊολί και να συνοδεύσετε με μουστάρδα

Δείτε ακόμα: Την εύκολη συνταγή για πορτοκαλόπιτα 

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελιτζανοσαλάτα

Μελιτζανοσαλάτα από τον Τάσο Αντωνίου, με πλούσια καπνιστή γεύση μελιτζάνας, γλυκιά ψημένη πιπεριά και φρέσκα αρωματικά. Σερβίρετέ τη ως ορεκτικό.

Γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί.

Bασιλόπιτα

Βασιλόπιτα. Η καλύτερη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Λίγα υλικά και πραγματικά εύκολα βήματα μέσα από αυτή την δοκιμασμένη πολλές φορές συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Περισσότερα άρθρα

Υπέροχες κρύες σούπες για να αντισταθείς στη ζέστη!

Οι καλοκαιρινές σούπες τρώγονται κρύες και σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ.

Κορονοϊός και μαγειρική: 14 συνταγές για την καραντίνα

Δείτε τις 14 συνταγές για την καραντίνα που θα φτιάξετε με ό,τι υλικά έχετε στην κουζίνα σας.

6 βήματα για να συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι

Πώς θα συντηρήσετε σωστά το ψυγείο το καλοκαίρι ώστε να καίει λιγότερο και να μη χαλάσει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ