
Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)
Γκασπάτσο. Μια ιδανικη κρυα σουπα για το καλοκαιρι. Πολυ νοστιμη και ελαφρια συνταγη
Μερίδες 2
Θερμίδες 250θερμίδες
Υλικά
- 3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά μέτρια και χοντροκομμένη
- 1/4 κρεμμύδι μικρό και χοντροκομμένο
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 2 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κουτί χυμός λαχανικών 125 ml
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.γλ. γιαούρτι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή. Αν θέλουμε μια πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά.
- Την σερβίρουμε κρύα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
- Φωτο: tastyfunrecipes.com
Tips
Η σούπα γκασπάτσο είναι πιο νόστιμη όταν έχει ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Υπέροχη σουπα Γκασπάτσο! Την λατρεύω ειδικά το καλοκαίρι. 🙂