Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)
Προετοιμασία
10 λεπτά
 
Μερίδες: 2
Υλικά
  • 3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο χωρίς τα σπόρια και χοντροκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά μέτρια και χοντροκομμένη
  • 1/4 κρεμμύδι μικρό και χοντροκομμένο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 2 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 κουτί χυμός λαχανικών 125 ml
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γλ. γιαούρτι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, ώσπου να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή. Αν θέλουμε μια πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.

  2. Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να κρυώσει καλά.

  3. Την σερβίρουμε κρύα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με το γιαούρτι και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

  4. Tip

  5. Η σούπα γκασπάτσο είναι πιο νόστιμη όταν έχει ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα.

  6. Φωτο: tastyfunrecipes.com

Advertisement

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.