ΑρχικήΣυνταγέςΣούπεςΜαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο

Μαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο

Μαγειρίτσα κλασική! Η αγαπημένη συνταγή με αυγολέμονο εύκολα και πολύ νόστιμα. 

Μαγειρίτσα συνταγή
Εκτύπωση

Μαγειρίτσα κλασική με αυγολέμονο

Μαγειρίτσα πασχαλινή από τον Τάσο Αντωνίου. Η κλασική μαγειρίτσα με αυγολέμονο για το Πάσχα μπορεί να παρασκευαστεί με κρέας αλλά και κοτόπουλο ή μανιτάρια.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μαγειρίτσα κλασική
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 25 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 340θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό εντόσθια αρνίσια
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τα εντόσθια (την καρδιά, τα νεφρά, τη συκωταριά και τα εντεράκια). Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τη συκωταριά και την αφήνουμε να ζεματιστεί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε τα εντόσθια να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε και με ψαλίδι κουζίνας την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. 
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Κατόπιν προσθέτουμε τα εντόσθια μαζί με τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για  περίπου 5 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύψει τη μισή κατσαρόλα, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το σύρμα ή με ένα πιρούνι τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζουμί (προσέχουμε να μην είναι καυτό) το ρίχνουμε το σιγά σιγά στο αυγολέμονο, χτυπώντας ταυτόχρονα ώστε να μην ψηθεί το αυγό. Μόλις το αυγολέμονο είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tips

Αν δεν βρίσκετε ή δεν σας αρέσει η αρνίσια συκωταριά, μπορεί να χρησιμοποιήσετε συκωτάκια πουλερικών. Η εκτέλεση της συνταγής παραμένει ίδια.
Αν θέλετε να προσθέσετε και ρύζι στη μαγειρίτσα, στην παραπάνω συνταγή θα προσθέσετε ½ φλιτζάνι ρύζι, κατά προτίμηση γλασέ. Θα το προσθέσετε αφού η μαγειρίτσα έχει ήδη μαγειρευτεί για 30 λεπτά και θα την αφήσετε να βράσει για άλλα 12 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Αν δεν σας αρέσουν τα εντόσθια, μπορείτε να φτιάξετε μαγειρίτσα με μανιτάρια. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείτε περίπου 700 γρ. μανιτάρια ό,τι είδους θέλετε. Θα τα πλύνετε, θα τα κόψετε σε μεγάλα και χοντρά κομμάτια και θα ακολουθήσετε την παραπάνω συνταγή, αφήνοντας τα μανιτάρια να βράσουν για 20 λεπτά και παραλείποντας και ζεμάτισμά τους.

Δείτε επίσης: Μαγειρίτσα κοτόπουλο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με ρύζι, πατάτες και μπρόκολο φούρνου

Υπέροχο φαγάκι φούρνου κοτόπουλο με ρύζι, μπρόκολο, πατάτες και πλούσια κρεμώδη σάλτσα τυριού!

Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Η δημοφιλέστερη καλοκαιρινή σούπα με βάση τη ντομάτα τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα, απευθείας από το ψυγείο.

Γαρίδες σουβλάκι με πικάντικη μαρινάδα

Εναλλακτικό σουβλάκι θαλασσινών με πεντανόστιμες γαρίδες σε υπέροχη πικάντικη μαρινάδα!

Περισσότερα άρθρα

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

7 συνταγές για κοτόπουλο που θα λατρέψεις!

Συνταγές για κοτόπουλο, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες. Αυτές τις γευστικές προτάσεις θα τις λατρέψετε για το εβδομαδιαίο κοτόπουλο ή το φαγητό του σαββατοκύριακου!

Βερίκοκα και άλλα καλοκαιρινά φρούτα: μυστικά & συνταγές!

Μαθαίνουμε πώς επιλέγουμε νόστιμα, γερά καλοκαιρινά φρούτα αλλά και υπέροχες συνταγές για νόστιμα, ευωδιαστά γλυκά!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ