H Nigella Lawson φτιάχνει το τέλειο σάντουιτς για την Lena Dunham

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Σύντομη εισαγωγή για τους μη-μυημένους: η Nigella Lawson είναι ίσως η πιο όμορφη celebrity chef, παρουσιάστρια εκπομπών μαγειρικής και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Η Lena Dunham, ίσως δεν είναι η επιτομή της γυναικείας ομορφιάς, ΑΛΛΑ έχει γίνει διάσημη από την τηλεοπτική σειρά Girls – το αντίστοιχο Sex and The City των σημερινών εικοσάχρονων κοριτσιών- όπου πρωταγωνιστεί, είναι παραγωγός και σεναριογράφος, μόλις στα 28 της χρόνια. Τι σχέση έχουν οι δύο κυρίες, όμως; Φυσικά την κουζίνα, και πιο συγκεκριμένα την μηδενική σχέση που έχει η Lena με αυτήν.

Η Nigella, λοιπόν, αποφάσισε να διδάξει τις χαρές της μαγειρικής στη νεαρή Lena, φτιάχνοντας ειδικά γι’ αυτήν ένα σάντουιτς που μπορεί να ετοιμάσει ο καθένας. Η νεαρά ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό Stylist: «Είμαι τραγική μαγείρισσα και η μόνη σχέση που έχω με την κουζίνα είναι όταν πηγαίνω για να γουρουνιάσω. Αλλά μπορώ να φτιάξω, στο περίπου, ένα σάντουιτς. Αυτό [το σάντουιτς] είναι πεντανόστιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνη και μέχρι κι εγώ μπορώ να το κάνω. Η Nigella είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα. Της έστειλα email και ήταν τόσο καλή. Μου είπε “αν ποτέ χρειαστείς μαμά στην Αγγλία, μπορείς να έρθεις στο σπίτι μου”. Σκέφτηκα “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ανταλλάσσω emails με την Nigella”. Την είδα σε μια φωτογράφιση στο Stylist, όπου έφτιαξε αλατισμένη καραμέλα, και ήταν απίστευτη. Αγαπάμε Nigella!»

Συνταγή

Υλικά

  • 2 φέτες λευκό ψωμί
  • 1 κ.γλ. φυτικό λάδι με ήπια γεύση
  • 4 φέτες λεπτοκομμένο μπέικον
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • λίγες φέτες βραστή γαλοπούλα για τοστ
  • θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.γλ. chutney μάνγκο
  • 2 φύλλα ραντίτσιο

Εκτέλεση

Κόβουμε δύο γενναίες φέτες ψωμί διαγώνια, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη επιφάνεια να δουλέψουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανιστό. Ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο λάδι ζεσταίνουμε για λίγο τις φέτες ψωμί, ίσα να γίνουν τραγανές. Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε επιπλέον μουστάρδα. Απλώνουμε σε μια φέτα ψωμί τη μισή ποσότητα από το μείγμα μουστάρδα-μαγιονέζα στις φέτες ψωμί. Ακουμπάμε στις φέτες 2 φέτες μπέικον και τη γαλοπούλα. Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και απλώνουμε πάνω στη γαλοπούλα το chutney μάνγκο. Προσθέτουμε το ραντίτσιο και το υπόλοιπο μπέικον. Στη δεύτερη φέτα ψωμί απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδα-μαγιονέζα και καλύπτουμε το σάντουιτς. Κόβουμε στη μέση και απολαμβάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.