Σπιτική μουστάρδα. Φτιάξτε σπίτι την αγαπημένη σε όλους μας μουστάρδα.

Σπιτική μουστάρδα
Υπέροχη σπιτική μουστάρδα από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθετε πώς φτιάχνουμε σπιτική μουστάρδα με σιναπόσπορο, με την πιο εύκολη, γρήγορη και αυθεντική συνταγή.
Μερίδες 12
Θερμίδες 67θερμίδες
Υλικά
- 100 γρ. μουστάρδα σε σκόνη
- 25 γρ. σπόρους σιναπιού
- 3 πρέζες φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. αλάτι
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 2 φλιτζ. λευκό ξίδι
- 3 κ.σ. νερό
Εκτέλεση
- Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ξίδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, βάζουμε τα υλικά για τη μουστάρδα στο μούλτι, προσθέτουμε το ξίδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Η μουστάρδα είναι έτοιμη. Την αποθηκεύουμε σε βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, αποστειρωμένο, και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
Tips
Για κίτρινο χρώμα στη μουστάρδα, προσθέτουμε λίγο κουρκουμά στη συνταγή.
Τάσο την έκανα σήμερα τη συνταγή σου και δεν πιστευα πόσο εύκολη είναι! Από σήμερα θα φτιάχνουμε τη δικιά μας.