Κλείνει πασίγνωστη αλυσίδα εστιατορίων για πίτσα

Κλείνει η Pizza Hut

Ένας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στον τομέα της εστίασης, η Pizza Hut, αποφάσισε να κλείσει τα εστιατόριά της στην Αμερική και να εστιάσει στην ανάπτυξη του delivery και στο take away. Με άλλα λόγια, οι πελάτες δεν θα μπορούν πλέον να καθίσουν στο εστιατόριο για να απολαύσουν το γεύμα τους, παρά μόνο με delivery ή απλώς να παραλάβουν την παραγγελία τους από το κατάστημα και να πάνε στο σπίτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της θυγατρικής αμερικανικής εταιρείας Yum!Brands υπάρχουν ήδη 7.496 εστιατόρια στις ΗΠΑ και η απόφαση του λουκέτου αναμένεται να επηρεάσει πεντακόσια από αυτά μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Η είδηση ήρθε σαν ουρανός εν αιθρία, καθώς πολλά από τα καταστήματα της αλυσίδας παλεύουν να επιβιώσoυν από τον ανταγωνισμόπ του fast food.

«Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την βιομηχανία της Pizza Hut στις ΗΠΑ και θα θέσει τις βάσεις για μια μακροχρόνια ανάπτυξη» δήλωσε ο πρόεδρος της θυγατρικής εταιρείας David W. Gibbs.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο να υπολογιστεί πότε θα κλείσει το εκάστοτε κατάστημα και πότε θα αντικατασταθεί. «Θα υπάρξουν κενά σε ορισμένα από αυτά, αλλά σίγουρα ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε» είπε ο Gibbs.

Τα KFC και τα Taco Bell, που ανήκουν και αυτά στην Yum!Brands, εστιάζουν επίσης στην ανάπτυξη του delivery. Στην Αμερική, τα KFC έχουν 2.300 εστιατόρια που κάνουν delivery, ενώ τα Taco Bell 4.500.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.