ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΜπιφτέκια με πατάτες

Μπιφτέκια με πατάτες! Τα πιο αφράτα και νόστιμα μπιφτέκια με πατάτες που έχεις φτιάξει ποτέ. Λαχταριστά και πάρα πολύ εύκολα με αυτή τη συνταγή του Τάσου. Δες το βιντεο με αναλυτικές οδηγίες.

Μπιφτέκια με πατάτες Συνταγή
Εκτύπωση

Μπιφτέκια με πατάτες

Μπιφτέκια με πατάτες. Αξέχαστη συνταγη για μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτήν την εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες, θα φτιάξετε το καλύτερο μαμαδίστικο φαγητό!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μπιφτέκια με πατάτες
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 300θερμίδες

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου

  • 5 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός) χυμός
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους. Στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.
  • Τις απλώνουμε στο ταψί. Προσθέτουμε πικάντικη μουστάρδα, χυμό λεμονιού, ρίγανη, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τον χοιρινό με τον μοσχαρίσιο κιμά, τη ρίγανη, το ξύδι, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό και το τριμμένο κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε. Πιέζουμε την ντομάτα να βγάλει τον χυμό της στο μείγμα κιμά, τον μαϊντανό και ελαιόλαδο. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μέχρι να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους. Το μείγμα πρέπει να είναι μαλακό. Αν είναι σκληρό, αραιώστε το με λίγο νερό. Αν είναι πολύ αραιό, προσθέστε λίγο ακόμη φρυγανιά.
  • Με τα χέρια πλάθουμε μπιφτέκια ίδιου μεγέθους και πάχους.  Τα πλάθουμε μεγάλα γιατί με το ψήσιμο θα μειωθεί ο όγκος τους στο ⅓ Τα ακουμπάμε πάνω από τις πατάτες. Ακουμπάμε με το δάχτυλο το κέντρο κάθε μπιφτεκιού για να σχηματίσουμε ένα μικρό βαθούλωμα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του ταψιού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρονάδα με ντομάτα

Συνταγή για δροσερή μακαρονάδα με ντομάτα!

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και βαλσαμικό ξύδι! Μια υπέροχη χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που θα αγαπήσετε.

Μπακλαβάς πορτοκάλι

Αυθεντικός πολίτικος μπακλαβάς με πορτοκάλι. Φτιάξτε αυτόν τον αρωματικό, σιροπιαστό και βουτυράτο μπακλαβά με τη συνταγή του MamaPeinao.gr.

Περισσότερα άρθρα

6 τρόποι να αποφύγουμε την τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση, τί την προκαλεί και πώς μπορούμε να την αποφύγουμε προσέχοντας το φαγητό που τρώμε ή μαγειρεύουμε;

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

Ζαχαρωμένα φρούτα για να στολίσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Στολίστε τα γιορτινά γλυκά σας με ζαχαρωμένα φρούτα για να δώσετε ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Hi my name is Pablo. My grandpa was Greek so i started cooking Greek and now i love it. Great recipe for biftekia. Thank you guys, and please make recipes in english. P

  2. Θα το δοκιμασω φιλε μου! Τα λες πολυ ωραια. Ξεχασες μονο να βαλεις το αυγο στα υλικα. Ευχαριστουμε πολυ!

  3. Πω πω πω τι μας εχεις κανει με αυτη τη θεικη συνταγη σου. Ευκολη και πολυ γρηγορη ειναι αυτο που ψαχναμε. Ζουμερα Μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο. Να εισαι καλα Τάσο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ