Μπιφτέκια με πατάτες

Μπιφτέκια με πατάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 15 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 15 minutes

Μερίδες: 6

Θερμίδες: 508

Μπιφτέκια με πατάτες

Αξέχαστα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Με αυτήν την εύκολη και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια με πατάτες, θα φτιάξετε το καλύτερο μαμαδίστικο φαγητό!

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
400 γρ. κιμάς χοιρινός
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες φούρνου
8 πατάτες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
2 λεμόνια (χυμός)
½ φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις λεμονάτες πατάτες φούρνου
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ισομεγέθεις φέτες.
Τις αδειάζουμε σε ταψί, και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Eτοιμάζουμε τα πιο αφράτα μπιφτέκια
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή φρυγανιά. Πλάθουμε τον κιμά σε έξι στρογγυλά μεγάλα μπιφτέκια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Τα πλάθουμε μεγάλα γιατί με το ψήσιμο θα μειωθεί ο όγκος τους στο ⅓. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα, μέχρι να ψηθούν τα μπιφτέκια και να μαλακώσουν καλά οι πατάτες.
https://www.mamapeinao.gr/mpiftekia-me-patates/
4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.