5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Πώς καθαρίζουμε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα το φαγητό. Όταν σερβίρετε, το πυρίμαχο σκεύος διατηρεί τη θερμότητα και το φαγητό παραμένει ζεστό. Επίσης είναι πιο καλαίσθητο για σερβίρισμα στο τραπέζι σε σχέση με τα μεταλλικά ταψιά. Ακόμη, είναι πιο εύκολο να καθαριστεί σε σχέση με άλλα σκεύη. Υπάρχει μόνο μια εξαίρεση στον κανόνα: τα ξηρά λίπη που σχηματίζονται στις άκρες και τις γωνίες του σκεύους. 

Αν και εσείς θα θέλατε να κάνετε τα γυάλινα σκεύη σας να λάμπουν σαν καινούργια, συνεχίστε να διαβάζετε και θα μάθετε τους τρόπους για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη σας.

1. Σαπούνι και νερό

Τα περισσότερα απορρυπαντικά πιάτων έχουν ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες, γι’αυτό και είναι πάντα το πρώτο κόλπο για να καθαρίσετε τα λίπη από τα πυρίμαχα σκεύη. Χρησιμοποιήστε καυτό νερό με μια κουταλιά απορρυπαντικό πιάτων και το σφουγγάρι. Αν τα λίπη είναι επίμονα, προσθέστε 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα. 

2. Κορν φλάουρ και ξύδι

Καθώς το κορν φλάουρ και το ξύδι έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τα λίπη, αναμείξτε τα δυο υλικά για να φτιάξετε ένα DIY απορρυπαντικό. Προσθέστε 1 κ.γλ. κορν φλάουρ σε ίσα μέρη νερό και ξύδι, βρέξτε το συρμάτινο σφουγγαράκι πιάτων και τρίψτε το πυρίμαχο σκεύος καλά.

3. Καθαρίστε το πυρίμαχο σκεύος στον φούρνο

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλέψει, τότε έφτασε η ώρα για δραστικά μέτρα. Γεμίστε το πυρίμαχο σκεύος με ίσα μέρη νερού και λευκού ξιδιού, βάλτε το στον φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά και μετά ξεπλύντε το σκεύος με νερό.

4. Οδοντόπαστα

Σκεφτείτε το αλλιώς – αν η οδοντόπαστα καθαρίζει τα δόντια σας, γιατί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στο πυρίμαχο σκεύος σας; Απλώστε μια μικρή δόση οδοντόπαστας στα λίπη και τρίψτε τη με την οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, τρίψτε το απορρυπαντικό πιάτων και νερό.

5. Παστίλιες για οδοντοστοιχίες

Ο τελευταίος τρόπος είναι και ο πιο απροσδόκητος. Εάν χρησιμοποείτε παστίλιες για τον καθαρισμό της οδοντοστοιχείας σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τα δισκία και για τον καθαρισμό του πυρίμαχου σκεύους. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό στο σκεύος ώστε να καλυφθούν τα λίπη, διαλύστε μέσα δυο παστίλιες και αφήστε το μείγμα όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τρίψτε το σκεύος με το σφουγγαράκι της κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.