ΑρχικήΆρθρα5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

5 έξυπνοι τρόποι για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ψήσετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος. Το γυαλί κατανέμει ισόποσα τη θερμότητα στο φούρνο, και έτσι ψήνεται ομοιόμορφα το φαγητό. Όταν σερβίρετε, το πυρίμαχο σκεύος διατηρεί τη θερμότητα και το φαγητό παραμένει ζεστό. Επίσης είναι πιο καλαίσθητο για σερβίρισμα στο τραπέζι σε σχέση με τα μεταλλικά ταψιά. Ακόμη, είναι πιο εύκολο να καθαριστεί σε σχέση με άλλα σκεύη. Υπάρχει μόνο μια εξαίρεση στον κανόνα: τα ξηρά λίπη που σχηματίζονται στις άκρες και τις γωνίες του σκεύους. 

Αν και εσείς θα θέλατε να κάνετε τα γυάλινα σκεύη σας να λάμπουν σαν καινούργια, συνεχίστε να διαβάζετε και θα μάθετε τους τρόπους για να καθαρίσετε τα πυρίμαχα σκεύη σας.

1. Σαπούνι και νερό

Τα περισσότερα απορρυπαντικά πιάτων έχουν ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες, γι’αυτό και είναι πάντα το πρώτο κόλπο για να καθαρίσετε τα λίπη από τα πυρίμαχα σκεύη. Χρησιμοποιήστε καυτό νερό με μια κουταλιά απορρυπαντικό πιάτων και το σφουγγάρι. Αν τα λίπη είναι επίμονα, προσθέστε 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα. 

2. Κορν φλάουρ και ξύδι

Καθώς το κορν φλάουρ και το ξύδι έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τα λίπη, αναμείξτε τα δυο υλικά για να φτιάξετε ένα DIY απορρυπαντικό. Προσθέστε 1 κ.γλ. κορν φλάουρ σε ίσα μέρη νερό και ξύδι, βρέξτε το συρμάτινο σφουγγαράκι πιάτων και τρίψτε το πυρίμαχο σκεύος καλά.

3. Καθαρίστε το πυρίμαχο σκεύος στον φούρνο

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν δουλέψει, τότε έφτασε η ώρα για δραστικά μέτρα. Γεμίστε το πυρίμαχο σκεύος με ίσα μέρη νερού και λευκού ξιδιού, βάλτε το στον φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά και μετά ξεπλύντε το σκεύος με νερό.

4. Οδοντόπαστα

Σκεφτείτε το αλλιώς – αν η οδοντόπαστα καθαρίζει τα δόντια σας, γιατί να μην έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στο πυρίμαχο σκεύος σας; Απλώστε μια μικρή δόση οδοντόπαστας στα λίπη και τρίψτε τη με την οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, τρίψτε το απορρυπαντικό πιάτων και νερό.

5. Παστίλιες για οδοντοστοιχίες

Ο τελευταίος τρόπος είναι και ο πιο απροσδόκητος. Εάν χρησιμοποείτε παστίλιες για τον καθαρισμό της οδοντοστοιχείας σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τα δισκία και για τον καθαρισμό του πυρίμαχου σκεύους. Προσθέστε αρκετό ζεστό νερό στο σκεύος ώστε να καλυφθούν τα λίπη, διαλύστε μέσα δυο παστίλιες και αφήστε το μείγμα όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τρίψτε το σκεύος με το σφουγγαράκι της κουζίνας.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο

Συνταγή για εύκολο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο από τον Τάσο Αντωνίου, με υπέροχη γεύση και έντονο ροζ χρώμα!

Πραλίνα φουντουκιού

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου. Αποθηκεύστε την πραλίνα σε βάζο και επικαλύψτε το ψωμάκι ή τα νόστιμα γλυκά σας!

Σφολιάτα με αυγό & παστουρμά

Η πιο πρωτότυπη και μερακλίδικη τάρτα χρειάζεται μόνο 3 υλικά για να την φτιάξουμε.

Περισσότερα άρθρα

12 μοναδικές συνταγές για την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας

Οι καλύτερες συνταγές για γλυκά με σοκολάτα, ώστε να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας με μοναδικές γλυκιές δημιουργίες!

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Dulce de leche ή αλλιώς καραμελωμένο γάλα

Αμαρτία από καραμέλα με ένα μόνο υλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ