Red Velvet Cake. Η καλύτερη συνταγή εύκολα και γρήγορα με τέλειο αποτέλεσμα.

Red Velvet Cake
Αυθεντική συνταγή για red velvet cake από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η τούρτα – κέικ είναι απίστευτα γευστική και αποτελεί ιδανικό κέρασμα για γιορτές, γενέθλια ή απλώς ένα γλυκό κέικ για τον καφέ!
Μερίδες 8
Θερμίδες 401θερμίδες
Υλικά
- 465 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 460 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 6 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 370 γρ. ξινόγαλα
- 1 1/2 κ.γλ. μηλόξιδο
- 1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Για το γλάσο κρέμας τυριού:
- 125 γρ. τυρί κρεμα κρύο
- 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη red velvet cake:
- Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα του σταθερού μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά και αφράτη κρέμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ και χτυπάμε καλά.
- Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε το αλάτι και το ξινόγαλο. Τα ρίχνουμε στο μείγμα κέικ μας σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με το αλεύρι. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ.
- Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το μηλόξιδο και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Με μια μαρίζ, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ, ελέγχοντας ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί και το μείγμα έχει απαλή υφή.
- Σε δυο αλευρωμένες και βουτυρωμένες φόρμες για κέικ 20 εκ. ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Για το γλάσο κρέμας τυριού:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα ενός μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά.
- Σταδιακά, κοσκινίζουμε στο μείγμα τη ζάχαρη άχνη σε 5 δόσεις, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες.
- Καλύπτουμε το γλάσο με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μοντάρισμα του red velvet cake:
- Τοποθετούμε σε πιατέλα την πρώτη βάση κέικ. Προσθέτουμε από πάνω 1/3 από το frosting και με τη βοήθεια σπάτουλας το απλώνουμε πάνω σε όλη τη βάση. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη βάση κέικ, προσθέτουμε 1/3 από το frosting και το απλώνουμε με τη σπάτουλα. Στη συνέχεια γαρνίρουμε την πάνω πλευρά και τα πλαϊνά του κέικ με το υπόλοιπο frosting. Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
SUPER!!
Τάσο Μπράβο. Σωστη η συνταγη σου. Βγαινει πολυ καλα και γρηγορα πολύ