Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

ρολά κανέλας συνταγή
Print

Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)

Ρολά κανέλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για ζουμερά ρολάκια με κανέλα και γλάσο, πάντα με υπέροχη γεύση και άρωμα!
Course Γλυκά
Cuisine Διεθνής
Keyword Ρολά κανέλας (cinnamon rolls)
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 40 λεπτά
Total Time 50 λεπτά
Servings 12
Calories 377θερμίδες

Ingredients

  • 1 έτοιμη ζύμη μπριός ή ζύμη για πίτσα

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

Για το γλάσο:

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ.σ. γάλα

Instructions

  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη μπριος ή ζύμη για πίτσα σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 0,5 εκ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη κανέλα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και την τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια των 2 εκ. και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο αντικολλητικό σκεύος. Ψήνουμε τα ρολάκια για περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το γλάσο

  • Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα υλικά τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα και το γάλα. Μόλις τα ρολάκια είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή