ΑρχικήΆρθραΜυστικά για τέλεια μπισκότα

Μυστικά για τέλεια μπισκότα

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Φάκελος μπισκότα! Μαλακά και αφράτα ή λεπτά και τραγανά;  Τα υλικά και στις δύο περιπτώσεις είναι τα ίδια: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, αλάτι, μαγειρική σόδα και κομματάκια σοκολάτας. Το μυστικό είναι η θερμοκρασία και οι αναλογίες των παρακάτω υλικών που καθορίζουν το σύσταση και την πυκνότητα της ζύμης.

  • Η ζάχαρη

Στα cookies χρησιμοποιούμε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη αλά και καστανή. Η κάθε μία δίνει διαφορετική υγρασία στα μπισκότα. Η καστανή ζάχαρη έχει περισσότερη υγρασία και τα cookies θα γίνουν αφράτα και μαλακά. Η λευκή ζάχαρη είναι στεγνή και έτσι τα μπισκότα γίνονται τραγανά και λεπτά.

Δες ακόμα τη συνταγή για κουλουράκια με τρια υλικά

  • Το αλεύρι 

Εδώ παίζει ρόλο ο αέρας που κρύβει μέσα του το αλεύρι. Δηλαδή, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις έχει λιγότερο αέρα και περισσότερο βάρος. Η χρήση αυτού του αλευριού δίνει τραγανά και στεγνά μπισκότα. Το ίδιο αλεύρι, κοσκινισμένο όμως, έχει λιγότερο βάρος γιατί έχει πάρει πιο πολύ αέρα με το κοσκίνισμα. Συνεπώς μικρότερη ποσότητα από κοσκινισμένο αλεύρι δίνει πιο αφράτα και μαλακά μπισκότα.

Δες ακόμα:

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

  • Τα αυγά & το βούτυρο 

Η θερμοκρασία των δύο αυτών υλικών καθορίζει το πόσο όγκο θα αποκτήσει η ζύμη των cookies. Αν χρησιμοποιήσουμε αυγά και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου η ζύμη θα είναι σχετικά ζεστή, θα απλώσει γρήγορα, θα ψηθεί γρηγορότερα και το μπισκότο θα γίνει πιο στεγνό και τραγανό. Αν, όμως, χρησιμοποιήσουμε υλικά παγωμένα από το ψυγείο, η ζύμη θα γίνει κρύα και θα διογκωθεί, θα φουσκώσει και θα μείνει αφράτη και ελαστική.

Διαβάστε ακόμα: συνταγή για cookies πραλίνα με 3 υλικά

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Συνταγή για κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας!

Σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα

Συνταγή για σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχη, φουλ σοκολατένια και απόλυτα ανοιξιάτικη.

Η τέλεια ζεστή σοκολάτα

Η τέλεια ζεστή σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Ίσως η ωραιότερη συνταγή για βελούδινη ζεστή σοκολάτα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Περισσότερα άρθρα

Να γιατί δεν πετάμε το νερό που βράζουν τα μακαρόνια

Δεν θα πιστεύεις τον λόγο που πρέπει να κρατάς το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια. Δεν θα στραγγίξεις ποτέ ξανά τα μακαρόνια μετά από αυτό!

4 λαχταριστές ιδέες για να αξιοποιήσετε τις ώριμες μπανάνες σας

Μην πετάτε τις ώριμες μπανάνες σας! Χρησιμοποιήστε τις για να χαρίσετε τη γλύκα και την κρεμώδη υφή τους σε αυτές τις συνταγές.

Dulce de leche ή αλλιώς καραμελωμένο γάλα

Αμαρτία από καραμέλα με ένα μόνο υλικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ