Από την Άννα Ευθυμίου,
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι το ψυγείο κάνει καλό στα περισσότερα τρόφιμα, αυτό το άρθρο θα σας ανοίξει τα μάτια.
1. Ντομάτες
Στο σούπερ μάρκετ δεν αποθηκεύονται στο ψυγείο. Γιατί να αλλάξει αυτό όταν τις αγοράσουμε και τις πάμε στο σπίτι μας; Ο κρύος αέρας του ψυγείου σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης και έτσι χάνεται η γεύση της ντομάτας.
2. Πατάτες
Με την αποθήκευση στο ψυγείο, η γεύση της πατάτας γίνεται αμέσως πιο γλυκιά. Διατηρήστε τις, λοιπόν, εκτός ψυγείου.
3. Κρεμμύδια
Ο κρύος αέρας του ψυγείου μαλακώνει το εσωτερικό των ξερών κρεμμυδιών, ενώ θα μουχλιάσουν πιο γρήγορα. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αντιθέτως, διατηρούνται στο ψυγείο.
4. Βασιλικός
Αν τον αφήσετε στο ψυγείο, θα μαραθεί πολύ γρήγορα και θα απορροφήσει τις μυρωδιές των υπόλοιπων τροφίμων. Το καλύτερο είναι να τον διατηρήσετε εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος, και μέσα σε ένα ποτήρι με νερό.
5. Σκόρδο
Αν δεν θέλετε να δείτε τα σκόρδα σας μουχλιασμένα ή ακόμα και με φυτρωμένα βλαστάρια, διατηρήστε τα εκτός ψυγείου.
6. Ψωμί
Γενικά το ψωμί διατηρείται για 1-2 μέρες εκτός ψυγείου. Για μεγαλύτερη αντοχή και για να το απολαμβάνετε φρέσκο ακόμα και μετά από 5 μέρες, τοποθετήστε το στην κατάψυξη.
7. Ελαιόλαδο
Το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη, που είναι σκοτεινό και δροσερό, είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για τη φύλαξη του ελαιόλαδου.
8. Καφές
Πολλοί υποστηρίζουν ότι όταν ο καφές φυλάσσεται στο ψυγείο, χάνει τη γεύση του.
9. Μέλι
Το μέλι, σε χαμηλές θερμοκρασίες, αρχίζει να κρυσταλλοποιείται. Διατηρήστε το στο ντουλάπι τροφίμων σας.
10. Σοκοπάστα
Κι όμως το αγαπημένο γλύκισμα των παιδιών (και όχι μόνο) διατηρείται εκτός ψυγείου, ώστε να μην αλλοιώνεται η υφή της πραλίνας λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.
11. Μπανάνες και ροδάκινα
Η καλύτερη λύση είναι να τα διατηρήσετε εκτός ψυγείου και όταν ξεκινά η διαδικασία ωρίμανσης να τα φυλάξετε στο ψυγείο.