Κοτόπουλο α λα κρεμ

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πλούσιο πιάτο για τον χειμώνα, που θα συνοδεύσετε με ρύζι και θα το λατρέψετε.

Koτόπουλο α λα κρεμ

Κοτόπουλο α λα κρεμ

Τάσος Αντωνίου
Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερό και πεντανόστιμο κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, ένα πλούσιο πιάτο για τον χειμώνα, που θα συνοδεύσετε με ρύζι και θα το λατρέψετε.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 25 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 210 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά, να ροδίσει και να μαγειρευτεί καλά. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά, να δέσει η σαλτσούλα και οι γεύσεις του φαγητού μας. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε το κοτόπουλο α λα κρεμ σε πιάτα, όσο είναι ζεστό.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Κοτόπουλο α λα κρεμ

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.