Εύκολο τζατζίκι

Τζατζίκι
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Τζατζίκι

Τζατζίκι από τον Τάσο Αντωνίου. Η κλασική συνταγή για τζατζίκι, το αγαπημένο μας παραδοσιακό ορεκτικό που συνοδεύει το κρέας και το σουβλάκι!
Προετοιμασία10 λεπτά
Σύνολο10 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: τζατζίκι
Servings: 4
Θερμίδες: 130 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αγγούρι
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο άνηθο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε μια ή περισσότερες σκελίδες σκόρδο. Στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τρίβουμε το αγγούρι. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι, μαζί με αλάτι, που θα βοηθήσει να βγάλει τα υγρά του. Στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια μας για να αποβάλλει το νερό. Το αφήνουμε στο σουρωτήρι για λίγα λεπτά ακόμα. Το αναμειγνύουμε μαζί με το γιαούρτι και το λιωμένο σκόρδο. Αλατίζουμε σύμφωνα με την προτίμησή μας. Προσθέτουμε παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε σε μπολ μαζί με λαχανικά. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο.

Βίντεο

2 Σχόλια
  1. Επιτέλους και μια συνταγή για τζατζίκι που δεν βάζουν λεμόνι!!!!! Δεν μπορώ να φανταστώ γιαούρτι με λεμόνι….

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.