Από τον Τάσο Αντωνίου,
Η καλύτερη εποχή του χρόνου είναι η εποχή του κρύου καφέ! Τις ημέρες που νιώθεις λίγο πιο δημιουργικός, οι παρακάτω τρεις συνταγές για κρύο καφέ θα σε ενθουσιάσουν.
Όπως έχουμε ξαναπει, ένα κρύο ρόφημα ζητάει καφέ υψηλής έντασης. Ιδανικές επιλογές για αυτή τη περίπτωση είναι ο Starbucks Kenya, Guatemala Antigua, Pike Place ή ο Veranda για πιο ελαφριά αίσθηση καφέ. Ανάλογα το είδος καφέ που θα ετοιμάσετε (π.χ. εσπρέσο ή φίλτρου), θα ζητήσετε από τους baristas των Starbucks να σας αλέσουν τον καφέ στο κατάλληλο μέγεθος.
Διάβασε ακόμα: συνταγή για cold brew στο σπίτι!
Affogato (κρύος καφές με παγωτό)
Ο affogato είναι ο αγαπημένος μου τρόπος να συδυάσω τον κρύο καλοκαιρινό καφέ με παγωτό! Για αυτό το ρόφημα καφέ, επέλεξα τον Starbucks Guatemala Antigua, έναν καφέ μέτριας οξύτητας και σώματος, εκλεπτυσμένο και πολύπλοκο, με πολύ διακριτική υφή σκόνης κακάο και νότες ήπιων μπαχαρικών και κίτρου.
Υλικά για ένα ρόφημα
- 2 μπάλες παγωτό βανίλια
- 1/4 κούπας ζεστού espresso ή καφέ φίλτρου από τον Starbucks Kenya ή Guatemala Antigua
- 1/2 κ.σ. λικέρ Grand Marnier (προαιρετικά)
- Ξύσμα σοκολάτας (προαιρετικά)
- Μία πρέζα θαλασσινού αλατιού
Οδηγίες
Σερβίρουμε δύο μπάλες παγωτού βανίλια σε ένα γυάλινο ποτήρι. Ρίχνουμε πάνω στο παγωτό ζεστό espresso ή καφέ φίλτρου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ατμού γύρω από το παγωτό. Σε αυτό το σημείο μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε το λικέρ και να πασπαλίσουμε με ξύσμα σοκολάτας. Ολοκληρώνουμε το ρόφημα προσθέτοντας το αλάτι. Σερβίρουμε αμέσως με κουτάλι.
Διάβασε ακόμα: πώς θα φτιάξεις κρύο καλοκαιρινό καφέ φίλτρου!
Κρύος καφέ με κανέλα
Αυτό το αρωματικό ρόφημα παντρεύεται μοναδικά τόσο με τον Starbucks Guatemala Antigua όσο και με τον Veranda Blend, ένα ξανθό, απαλά καβουρδισμένο χαρμάνι από ειδικά επιλεγμένους κόκκους καφέ από την Λατινική Αμερική, γλυκό και γευστικό, με μέτρια οξύτητα και ελαφρύ σώμα.
Υλικά για ένα ρόφημα
- 1/2 κούπα πάγο
- 150 ml καφέ Starbucks Guatemala Antigua ή Veranda Blend
- 1 κ.σ. ζαχαρούχο γάλα
- Μια πρέζα τριμμένη κανέλα
Οδηγίες
Ανακατεύουμε τον καφέ, το ζαχαρούχο γάλα και την τριμμένη κανέλα μέσα σε ένα shaker για κοκτέιλ. Προσθέτουμε πάγο. Κλείνουμε το σέϊκερ και ανακινούμε έντονα για περίπου δύο λεπτά. Σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα γυάλινο ποτήρι γεμάτο πάγο.
Αφρώδης κρύος espresso με μέντα
Για αυτόν τον κρύο καφέ, επέλεξα τον Starbucks Kenya ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα, με αφρικάνικη προέλευση, αρώματα εσπεριδοειδών και μεσαίο σώμα που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα αρώματά του όσο κρυώνει το ρόφημα.
Υλικά για ένα ρόφημα
- 2 κουταλιές της σούπας απλό σιρόπι ζάχαρης
- 8 φύλλα φρέσκιας μέντας
- Δύο δόσεις espresso Starbucks Kenya για έντονη γεύση καφέ
- Ανθρακούχο νερό
Οδηγίες
Προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης, τη φρέσκια μέντα και τις δόσεις espresso. Ανακινήστε έντονα για 10 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο. Προσθέτουμε στο τέλος λίγο ανθρακούχο νερό. Αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 φύλλα μέντας στην κορυφή. Καλή απόλαυση!