Ταραμοκεφτέδες

Ταραμοκεφτέδες νόστιμοι, παραδοσιακοί και νηστίσιμοι για το τραπέζι της νηστείας από τον Τάσο Αντωνίου. Αγαπημένος μεζές για το ούζο!

Ταραμοκεφτέδες
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Ταραμοκεφτέδες

Νόστιμοι, παραδοσιακοί ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της νηστείας από τον Τάσο Αντωνίου. Αγαπημένος μεζές για το ούζο!
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα5 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ταραμοκεφτέδες
Servings: 6
Θερμίδες: 150 θερμίδες

Υλικά

  • 140 γρ. λευκό ταραμά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε πολύ καλά και το θρυμματίζουμε καλά μέσα σε μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε όπως είναι κρύα από το ψυγείο μέσα σε σε καυτό λάδι.

Σημειώσεις

Για τους ταραμοκεφτέδες, θα χρησιμοποιήσετε ένα καλό χωριάτικο ψωμί, όχι αφράτο. 
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.