Ταραμοκεφτέδες

Advertisement

Ταραμοκεφτέδες νόστιμοι, παραδοσιακοί και νηστίσιμοι για το τραπέζι της νηστείας από τον Τάσο Αντωνίου. Αγαπημένος μεζές για το ούζο!

Ταραμοκεφτέδες

Νόστιμοι, παραδοσιακοί ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της νηστείας από τον Τάσο Αντωνίου. Αγαπημένος μεζές για το ούζο!

Κατηγορία: Ορεκτικά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Ταραμοκεφτέδες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 150 θερμίδες
Υλικά
  • 140 γρ. λευκό ταραμά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε πολύ καλά και το θρυμματίζουμε καλά μέσα σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τα τηγανίζετε όπως είναι κρύα από το ψυγείο μέσα σε σε καυτό λάδι.
Σημειώσεις

Για τους ταραμοκεφτέδες, θα χρησιμοποιήσετε ένα καλό χωριάτικο ψωμί, όχι αφράτο. 

Advertisement
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.