Μπατζίνα τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μπατζίνα εύκολη και γρήγορη από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπατζίνα είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα με κολοκύθια της Θεσσαλίας χωρίς φύλλο. Αφράτη από μέσα, τραγανή απέξω, η μπατζίνα είναι η λιχουδιά που θα λατρέψετε αυτό το καλοκαίρι.

Μπατζίνα

Μπατζίνα

Τάσος Αντωνίου
Μπατζίνα εύκολη και γρήγορη από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπατζίνα είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα με κολοκύθια της Θεσσαλίας χωρίς φύλλο. Αφράτη από μέσα, τραγανή απέξω, η μπατζίνα είναι η λιχουδιά που θα λατρέψετε αυτό το καλοκαίρι.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 50 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 1 ώρα
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 300 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 500 γρ. κολοκύθια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 350 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 200 γραµ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τριμμένο κολοκύθι, πράσο, κρεμμύδι, στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, αυγά, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, παρθένο ελαιόλαδο και βαρελίσια φέτα. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο σε βαθύ ταψί. Το αλείφουμε στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το απλώνουμε και το ισιώνουμε ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένη φέτα και λίγο λιωμένο βούτυρο!
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά.
  • Ξεφουρνίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε τη μπατζίνα χλιαρή.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Μπατζίνα

Η καλύτερη συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Δες τη συνταγή εδώ

More Greek recipes in English here

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή