ΑρχικήΆρθρα4 τροφές που πρέπει πάντα να έχουμε στην κουζίνα μας

4 τροφές που πρέπει πάντα να έχουμε στην κουζίνα μας

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Αυτό που χρειαζόμαστε στην καθημερινή μας διατροφή είναι η κατανάλωση τροφών που ναι μεν είναι πλούσιες σε θρεπτική αξία, αλλά φτωχές σε θερμίδες. Οι παρακάτω τροφές είναι μερικές από αυτές που πρέπει να έχουμε στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας μας για να μην πεινάσουμε ποτέ!

1. Μέλι

Κι όμως το μέλι δεν είναι μόνο ιδανικό για να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη στα διάφορα ροφήματα και γλυκά, αφού είναι πολύ φτωχό σε θερμίδες, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να δράσει  και ενάντια στο κρύωμα που μας ταλαιπωρεί. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χωρίς τεχνητές φυτικές ουσίες το μέλι δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το νέκταρ των θεών και των θνητών.  Επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μελιού με την χαμηλή χοληστερόλη και τη διατήρηση της καλής μνήμης, ενώ χαρακτηρίζεται και ως αντιγηραντικό

2. Ελαιόλαδο

Αντί για διάφορα ντρέσινγκ ή βούτυρο και μαργαρίνη, εντάξτε το ελαιόλαδο στη μαγειρική σας και στις διάφορες σαλάτες. Ως βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο δεν είναι παχυντικό σε σχέση με άλλα λάδια, είναι πλούσιο σε ουσίες που δρουν ευεργετικά στην καλή λειτουργία του στομάχου και του καρδιοαγγειακού συστήματος και που προστατεύουν τον οργανισμό από την οστεοπόρωση. Επίσης, όντας πιο υγιεινό κι ανθεκτικό από άλλα λάδια, το ελαιόλαδο είναι το πλέον κατάλληλο για το τηγάνισμα.

3. Καστανό ρύζι

Προτιμήστε το ρύζι στην ακατέργαστη μορφή του, δηλαδή το καστανό ρύζι. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, το καστανό ρύζι, που είναι φτωχό σε θερμίδες, είναι ο κατάλληλος σύμμαχος για κάποιον που προσπαθεί να χάσει τα παραπανίσια κιλά, ενώ από τη στιγμή που δεν έχει υποστεί ιδιαίτερη επεξεργασία , διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και θεωρείται μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών.

4. Τόνος σε κονσέρβα

Ο τόνος είναι από τα καλύτερα ψάρια σε θέμα διατορφικής αξίας. Ο τόνος σε κονσέρβα, μπορούμε να πούμε, πως είναι μια καλή εναλλακτική, αν απουσιάζει από το τραπέζι μας, για τον οποιοδήποτε λόγο ο φρέσκος τόνος.  Ο τόνος σε κονσέρβα διατηρεί σε υψηλά ποσοστά  το λιπαρά του, το φώσφορο και τις πρωτεΐνες του.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοφαγάδα ή σοφεγάδο

Απολαυστική σοφαγάδα ή τουρλού από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτό το φαγητό αποτελεί τη νησιώτικη εκδοχή του μπριάμ και είναι ιδανικό για να χρησιμοποιήσετε ό,τι λαχανικό έχετε στην κουζίνα σας.

Παγωτό βύσσινο

Συνταγή για παγωτό βύσσινο με γιαούρτι!

Tάρτα λεμονιού

Η lemon pie ή τάρτα λεμονιού της τεμπέλας έτοιμη σε 15 μόνο λεπτά.

Περισσότερα άρθρα

Χυμός ή smoothie: Τι είναι καλύτερο από τα δυο;

Χυμός ή smoothie; Ποιο είναι πιο υγιεινό, μας γεμίζει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά; Κάνουμε crash test ανάμεσα στους φρεσκοστυμμένους χυμούς και τα smoothies και προτείνουμε.

11 εύκολες συνταγές για μεσημεριανό

Εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες συνταγές για μεσημεριανό γεύμα!

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ