Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια
Print Recipe
5 from 1 vote

Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια. Ένα υπέροχο ορεκτικό που θα το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και θα λατρέψουν οι φίλοι του καλού φαγητού. 
Prep Time20 λεπτά
Cook Time10 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Παστουρμαδοπιτάκια
Servings: 10

Ingredients

  • 10 φέτες παστουρμάς ΜΙΡΑΝ
  • 4 φύλλα γιουφκά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ηλιέλαιο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε τα φύλλα γιουφκά και τα κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη κατά μήκος του φύλλου και τα τέσσερα κομμάτια στη μέση. Τοποθετούμε τη φέτα του παστουρμά στο κέντρο του φύλλου. Επάνω της τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα και μια φέτα ντομάτα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολάκι, διπλώνοντας τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Mε πινέλο αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό την άκρη του φύλλου γιουφκά για να κλείσει καλά. 

  • Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο (τόσο όσο να καλύψει τα παστουρμαδοπιτάκια), σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές για 1 λεπτό περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

Δείτε επίσης: Φοβερή σοκολατόπιτα

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.