Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια

5 from 1 vote
Παστουρμαδοπιτάκια
Παστουρμαδοπιτάκια
Προετοιμασία
20 λεπτά
Εκτέλεση
10 λεπτά
 
Μερίδες: 10
Υλικά
  • 10 φέτες παστουρμάς ΜΙΡΑΝ
  • 4 φύλλα γιουφκά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ηλιέλαιο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε τα φύλλα γιουφκά και τα κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη κατά μήκος του φύλλου και τα τέσσερα κομμάτια στη μέση. Τοποθετούμε τη φέτα του παστουρμά στο κέντρο του φύλλου. Επάνω της τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα και μια φέτα ντομάτα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολάκι, διπλώνοντας τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Mε πινέλο αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό την άκρη του φύλλου γιουφκά για να κλείσει καλά. 

  2. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο (τόσο όσο να καλύψει τα παστουρμαδοπιτάκια), σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές για 1 λεπτό περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

Δείτε επίσης: Φοβερή σοκολατόπιτα

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.