Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια Συνταγή
Εκτύπωση

Παστουρμαδοπιτάκια

Παστουρμαδοπιτάκια. Ένα υπέροχο ορεκτικό που θα το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και θα λατρέψουν οι φίλοι του καλού φαγητού. 
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Παστουρμαδοπιτάκια
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 234θερμίδες

Υλικά

  • 10 φέτες παστουρμάς
  • 4 φύλλα γιουφκά
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ηλιέλαιο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στον πάγκο της κουζίνας απλώνουμε τα φύλλα γιουφκά και τα κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη κατά μήκος του φύλλου και τα τέσσερα κομμάτια στη μέση. Τοποθετούμε τη φέτα του παστουρμά στο κέντρο του φύλλου. Επάνω της τοποθετούμε μια φέτα γραβιέρα και μια φέτα ντομάτα. Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολάκι, διπλώνοντας τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα. Mε πινέλο αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό την άκρη του φύλλου γιουφκά για να κλείσει καλά. 
  • Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο (τόσο όσο να καλύψει τα παστουρμαδοπιτάκια), σε μέτρια φωτιά, και τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές για 1 λεπτό περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.

Δείτε επίσης: Φοβερή σοκολατόπιτα

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Η πιο γευστική μακαρονάδα με τριβελάκι ολικής άλεσης, μελωμένα ντοματίνια στον φούρνο, φέτα και κάππαρη, από τον Τάσο Αντωνίου! Δοκιμάστε τη σήμερα.

Τράιφλ με μελομακάρονα

Τράιφλ με μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου! Αξιοποιήστε τα γλυκά που περίσσεψαν από τις γιορτές με αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές

Τυρόπιτα με φέτα και πιπεριές από τον Τάσο Αντωνίου! Μια λαχταριστή αλμυρή πίτα με φέτα, κασέρι και γλυκιές κόκκινες πιπεριές, ιδανική ως ορεκτικό.

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για να καταναλώσουμε κοτόπουλο με ασφάλεια;

Ακολουθήστε αυτόν τον αξιόπιστο οδηγό μαγειρικής για να απολαύσετε νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο κάθε φορά.

Xυμός καρπούζι: 6 λόγοι που πρέπει να πίνουμε καθημερινά

Δείτε τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που προσφέρει ο χυμός καρπούζι στον οργανισμό!

6 βασικά λάθη που κάνετε με το ελαιόλαδο

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνουμε όλοι με τη συντήρηση και τη χρήση του ελαιολάδου στη μαγειρική.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ