ΑρχικήΆρθρα5 tips για πεντανόστιμα, ζουμερά brownies 

5 tips για πεντανόστιμα, ζουμερά brownies 

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Tα brownies, αν και με αμερικάνικη καταγωγή και σύντομη σχετικά ιστορία, αφού λέγεται πως μόλις το 1906 βρίσκουμε τη συνταγή τους  σε βιβλίο μαγειρικής, έχουν πλέον κατακτήσει τον κόσμο κι είναι αγαπημένο επιδόρπιο των απανταχού φίλων των γλυκών και κυρίως αυτών της σοκολάτας.  Ο μύθος λέει πως τα brownies φτιάχτηκαν κατά λάθος, όταν ένας σεφ προσέθεσε λιωμένη σοκολάτα και όχι αρκετό αλεύρι με αποτέλεσμα το κέικ που ήθελε να φτιάξει να μην φουσκώσει αρκετά και το εσωτερικό του να είναι πολύ μαλακό κι αφράτο. Το λάθος, όμως, αυτό εκτιμήθηκε δεόντως και σήμερα τα brownies είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά. Εύκολα, νόστιμα και σοκολατένια, μπορείτε να τα φτιάξετε ακολουθώντας ορισμένα μυστικά, ώστε να έχετε τα καλύτερα brownies και μάλιστα φτιαγμένα από τα χεράκια σας. 

1. Προσοχή στη συνταγή

Υπάρχουν αρκετές συνταγές για brownies στις οποίες τα υλικά κι οι ποσότητές τους διαφέρουν, έχοντας ως συνέπεια να διαφέρει και το τελικό αποτέλεσμα. Αν προτιμάτε τα brownies  να είναι αφράτα σαν κέικ ή αν τα θέλετε να έχουν την υφή fudge, πρέπει να διαλέξετε και τη σωστή συνταγή, ώστε να είστε σίγουρη για την υφή τους μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο. 

2. Η σωστή σοκολάτα

Τα  brownies  είναι ένα αρκετά δημοφιλές γλυκό κυρίως γιατί δεν απαιτεί πολλά υλικά. Για την ακρίβεια, το υλικό που λατρεύουμε στο συγκεκριμένο γλυκό είναι η σοκολάτα και αυτό πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα. Η αγορά μιας καλής σε ποιότητα σοκολάτας θα κάνει τη διαφορά και φυσικά θα δώσει και την εξαιρετική γεύση στα brownies μας. Αυτό που πρέπει να αποφύγετε είναι η προσθήκη κακάο σε σκόνη αντί για σοκολάτα, αν θέλετε τα brownies σας να έχουν την παχύρρευστη και μεστή υφή για την οποία φημίζονται.

3. Προετοιμασία υλικών

Όσο κι αν σας φαίνεται ασήμαντο, πρέπει  να έχετε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βγάλετε από το ψυγείο όσα υλικά χρειάζεστε από αυτό και να τα αφήσετε για 15 λεπτά πριν τα αναμείξετε με τη λιωμένη σοκολάτα, έτσι δεν θα ρισκάρετε στο να φτιάξετε το σωστό και ομοιογενές  μείγμα. 

4. Σωστό ψήσιμο

Το μυστικό επιτυχίας εξαρτάται κατά πολύ από το ψήσιμο. Αν παραψηθούν θα μοιάζουν με κέικ, ενώ αν δεν ψηθούν αρκετά  θα αποκτήσουν μια λασπωμένη υφή. Για να ξέρουμε πότε έχουν ψηθεί σωστά, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε πιστά τον χρόνο ψησίματος που αναφέρεται στη συνταγή. Κατά γενική ομολογία, μόλις το εξωτερικό μέρος των brownies  αρχίζει να σπάει και οι άκρες τους  να γίνονται τραγανές, τότε είναι έτοιμα.

5. Μετά το ψήσιμο

Μόλις τα brownies ψηθούν, πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν στο ταψί και στη συνέχεια να τα κόψουμε σε κομμάτια και να τα σερβίρουμε. Το να τα δοκιμάσουμε μόλις έχουν βγει από τον φούρνο κι όσο είναι ακόμα ζεστά είναι λάθος, αφού  δεν θα καταλάβουμε τη γεύση τους. Όσο αφήνουμε τα  brownies να κρυώσουν, τόσο η γεύση τους δένει ακόμα περισσότερο.  Επίσης,  όταν τα brownies κρυώσουν, είναι πολύ πιο εύκολο να τα βγάλουμε από το ταψί και να τα κόψουμε  ομοιόμορφα, αφού κι η εμφάνιση παίζει ρόλο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μαρινάδα για χοιρινό σουβλάκι

Μια υπέροχη μαρινάδα για χοιρινό με απίθανη γεύση από εσπεριδοειδή.

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο

Λαχανάκια Βρυξελλών στο φούρνο με σκόρδο και βαλσαμικό ξύδι! Μια υπέροχη χειμωνιάτικη ζεστή σαλάτα που θα αγαπήσετε.

Δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι

Συνταγή για δαμάσκηνα ποσέ με γιαούρτι και καρύδια!

Περισσότερα άρθρα

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

Θέλεις συνταγές στο πεντάλεπτο; Κάνε subscribe στο κανάλι μου στο YouTube!

Ψάχνεις τις καλύτερες συνταγές για αλμυρά και γλυκά; Θέλεις να δημιουργήσεις εντυπωσιακές γεύσεις, εύκολα, γρήγορα και νόστιμα; Ο Τάσος Αντωνίου και το κανάλι Mama...

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: μάθε τα μυστικά

Από κουρκούτι για μπακαλιάρο τηγανητό πώς πάμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ