ΑρχικήΣυνταγέςΣουφλέ με μυρωδικά
Εκτύπωση

Σουφλέ με μυρωδικά

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σουφλέ με μυρωδικά
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 324θερμίδες

Υλικά

  • 600 γραμμ. μυζήθρα ανάλατη φρέσκο ανθότυρο
  • 250 γραμμ. γιαούρτι μέτριο σε λιπαρά
  • 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
  • 150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • Λίγες ροδέλες ελιάς για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους

Εκτέλεση

  • Θα χρησιµοποιήσουµε µία φόρµα δαχτυλίδι 28 εκ. Την βουτυρώνουµε πολύ καλά και πασπαλίζουµε στα τοιχώµατά της και γύρω γύρω µε λίγη παρµεζάνα ή φρυγανιά.
    Σε ένα µπολ βάζουµε τη θρυµµατισµένη µυζήθρα, το γιαούρτι και τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά. Ανακατεύουµε πολύ καλά το µείγµα µε ένα κουτάλι. Αν θέλουµε το βάζουµε και στο µίξερ. Τέλος προσθέτουµε την παρµεζάνα και τα αυγά και ανακατεύουµε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουµε.
    Αδειάζουµε το µείγµα στη βουτυρωµένη φόρµα. Στρώνουµε την επιφάνεια µε την ανάποδη του κουταλιού και γαρνίρουµε µε τις ροδέλες ελιάς.
    Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 20΄-25΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, να φουσκώσει ελαφρά, αλλά στο κέντρο να είναι µαλακό.
    Σερβίρουµε αµέσως γιατί, όπως όλα τα σουφλέ, κάθεται και χάνει την οπτική µαγεία του. Η γεύση του έτσι κι αλλιώς είναι τέλεια!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατένια σφολιατίνια

Υπέροχη συνταγή για σοκολατένια σφολιατίνια από τον Τάσο Αντωνίου! Τραγανά, βουτυρένια σφολιατίνια με υπέροχη γέμιση από σοκολάτα και φουντούκια!

Ζουμερό κοτόπουλο όρθιο με μπίρα στον φούρνο

Κοτόπουλο όρθιο με μπύρα από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπίρα εξατμίζεται κατά το ψήσιμο αρωματίζοντας το ψαχνό και διατηρώντας το ζουμερό και μαλακό.

Πολύσπορο ψωμί

Συνταγή για πολύσπορο ψωμί!

Περισσότερα άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Τα μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα για όλα τα κρεατικά και το κοτόπουλο.

6 φυτικές τροφές με περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά

Φυτικές τροφές που περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά! Μάθετε ποιες φυτικές τροφές αποδίδουν στον οργανισμό περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά και εντάξτε τις στη διατροφή σας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ