ΑρχικήΆρθραΤο απίστευτο μυστικό για φρέσκο ψωμί

Το απίστευτο μυστικό για φρέσκο ψωμί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα φρεσκοψημένο ζεστό καρβελάκι ψωμί; Σίγουρα όχι εμείς! Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία που θα “κλέψετε” μια μπουκιά και μετά θα το τυλίξετε στη συσκευασία του και θα το βάλετε στο ψυγείο, καλό θα είναι είναι να μάθετε τον σωστό τρόπο για να αποθηκεύετε το ψωμί σας και να παραμείνει φρέσκο για μέρες.

Βέβαια ακόμα και αν το φρέσκο ψωμί μπαγιατέψει, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε με άλλους τρόπους, όπως να το ψιχουλιάσετε και να το βάλετε στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσετε σε μπιφτέκια, παναρίσματα κλπ.

Πότε συντηρούμε το ψωμί σε θερμοκρασία δωματίου

Η φρέσκια φραντζόλα ψωμί συντηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος, εκτός ψυγείου, τυλιγμένη στη συσκευασία της για τις πρώτες τρεις μέρες. Την δεύτερη μέρα θα δείτε ότι το ψωμί έχει πιο σφιχτή κόρα ενώ η ψίχα αρχίζει να σκληραίνει. Την τρίτη μέρα εκτός ψυγείου, το ψωμί η κόρα κόβεται δύσκολα και έχει χάσει τη μαλακή υφή του.

Πότε συντηρούμε το ψωμί στην κατάψυξη

Εάν δεν καταναλώσατε όλο το ψωμί τις πρώτες τρεις ημέρες, τυλίξτε το καλά με μεμβράνη και αποθηκεύστε το στην κατάψυξη. Εάν θέλετε, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες ώστε να ζεσταίνετε κάθε φορά την ποσότητα που προτιμάτε. Όταν το χρειαστείτε, δεν χρειάζεται απόψυξη.  Βγάλτε το ψωμί από την κατάψυξη, βρέξτε το με λίγο νερό και βάλτε το στο φούρνο για 20΄στους 200 βαθμούς C.

Εάν σας έχει περισσέψει μπαγιάτικο ψωμί, δείτε εδώ λαχταριστές συνταγές για να το αξιοποιήσετε!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καζάν ντιπί

Συνταγή για καζάν ντιπί!

Light πανακότα με μέλι

Ελαφριά πανακότα με μέλι. Αυτή η light πανακότα τρώγεται χωρίς τύψεις, αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση της πανακότα που αγαπάμε.

Πικάντικο κουνουπίδι

Το καλύτερο ορεκτικό για πάρτυ! Αν σας αρέσουν τα πρωτότυπα σνακ, με αυτά τα υλικά θα μεταμορφώσετε το απλό κουνουπίδι στην απόλυτη λιχουδιά. Το πικάντικο κουνουπίδι θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για πάρτυ!

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα πετύχεις το τέλειο τσίζκεικ

Μυστικά και tips για το πιο νόστιμο σπιτικό cheesecake.

Όσπρια και σπόροι: χρειάζονται μούλιασμα ή όχι;

Τελικά χρειάζονται τα όσπρια μούλιασμα πριν τα μαγειρέψουμε και αν ναι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα μουλιάσουμε;

Μενού και συνταγές για την 25η Μαρτίου

Στρώνουμε το τραπέζι της 25ης Μαρτίου με τις καλύτερες συνταγές για μπακαλιάρο και όχι μόνο!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ