Το απίστευτο μυστικό για φρέσκο ψωμί

Το απίστευτο μυστικό για φρέσκο ψωμί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα φρεσκοψημένο ζεστό καρβελάκι ψωμί; Σίγουρα όχι εμείς! Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία που θα “κλέψετε” μια μπουκιά και μετά θα το τυλίξετε στη συσκευασία του και θα το βάλετε στο ψυγείο, καλό θα είναι είναι να μάθετε τον σωστό τρόπο για να αποθηκεύετε το ψωμί σας και να παραμείνει φρέσκο για μέρες.

Βέβαια ακόμα και αν το φρέσκο ψωμί μπαγιατέψει, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε με άλλους τρόπους, όπως να το ψιχουλιάσετε και να το βάλετε στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσετε σε μπιφτέκια, παναρίσματα κλπ.

Πότε συντηρούμε το ψωμί σε θερμοκρασία δωματίου

Η φρέσκια φραντζόλα ψωμί συντηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος, εκτός ψυγείου, τυλιγμένη στη συσκευασία της για τις πρώτες τρεις μέρες. Την δεύτερη μέρα θα δείτε ότι το ψωμί έχει πιο σφιχτή κόρα ενώ η ψίχα αρχίζει να σκληραίνει. Την τρίτη μέρα εκτός ψυγείου, το ψωμί η κόρα κόβεται δύσκολα και έχει χάσει τη μαλακή υφή του.

Πότε συντηρούμε το ψωμί στην κατάψυξη

Εάν δεν καταναλώσατε όλο το ψωμί τις πρώτες τρεις ημέρες, τυλίξτε το καλά με μεμβράνη και αποθηκεύστε το στην κατάψυξη. Εάν θέλετε, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες ώστε να ζεσταίνετε κάθε φορά την ποσότητα που προτιμάτε. Όταν το χρειαστείτε, δεν χρειάζεται απόψυξη.  Βγάλτε το ψωμί από την κατάψυξη, βρέξτε το με λίγο νερό και βάλτε το στο φούρνο για 20΄στους 200 βαθμούς C.

Εάν σας έχει περισσέψει μπαγιάτικο ψωμί, δείτε εδώ λαχταριστές συνταγές για να το αξιοποιήσετε!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.