ΑρχικήΆρθραΗ κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Μπορούμε να κάνουμε τα ψητά κρέατικα και το κοτόπουλο  πιο τρυφερά και νόστιμα; Φυσικά, αν τους προσθέσουμε την κατάλληλη μαρινάδα. Το Μαμα Πεινάω σας δίνει συμβουλές για τέλεια μαρινάδα ποια υλικά ταιριάζουν σε κάθε κρέας.

Τι είναι η μαρινάδα;

Είναι ένα μείγμα υλικών που το προσθέτουμε σε κρέατα, πουλερικά και κάποιες φορές σε ψάρια για να ενισχύσουμε τη γεύση του, να το αρωματίσουμε και να μαλακώσουμε τη σάρκα του. Μια μαρινάδα φτιάχνεται από μυρωδικά και μπαχαρικά και υγρά υλικά όπως λάδι, κρασί, ούζο, μπράντι, χυμούς εσπεριδοειδών.

Πώς μαρινάρουμε;

Ανάλογα με το κρέας στο οποίο θα προσθέσουμε τη μαρινάδα, το μαρινάρισμα θα διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι και μία μέρα. Το μοσχάρι, το αρνί, το χοιρινό  χρειάζονται να μείνουν στη μαρινάδα έως και 24 ώρες, ενώ το κοτόπουλο, το ψαρονέφρι ή το κουνέλι χρειάζονται από μισή έως και 2 ώρες. Αφού φτιάξουμε τη μαρινάδα, την αλείφουμε ή την περιχύνουμε πάνω στο κρέας το οποίο έχουμε βάλει σε βαθύ πιάτο και την αφήνουμε να δράσει. Μαρινάρουμε το κρέας πριν το κόψουμε εκτός αν πρόκειται για σουβλάκια. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάδα πάντα στο ψυγείο.

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Μια φοβερή μαρινάδα για κοτόπουλο φτιάχνεται με επιλογή ανάμεσα σε κάρι, καπνιστή πάπρικα, κύμινο, ρίγανη, θυμάρι, τριμμένο δυόσμο και βασιλικό, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε λευκό κρασί, ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό διάφορων εσπεριδοειδών.

Εξαιρετική μαρινάδα για χοιρινό περιέχει λεμόνι, ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, μπύρα, διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά όπως δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα καπνιστή, κόλιανδρο και τζίντζερ. Στο παρακάτω βίντεο έχουμε την πιο εύκολη και γευστική μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια.

Δείτε πώς θα ψήσετε τις πιο ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με ένα κλικ εδώ! 

Η μαρινάδα για μοσχάρι θέλει λίγα υλικά όπως μείγμα πιπεριών, ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κόκκινο κρασί. Το αρνί, ένα κρέας με έντονη μυρωδιά, θέλει μια έντονη μαρινάδα με γιαούρτι, χυμό λεμονιού, πάστα πιπεριάς και σκόρδου, μουστάρδα ή ξίδι, ρίγανη, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, δάφνη, κουρκουμά, κάρι, κανέλα, κύμινο, μπούκοβο.

Το ψήσιμο

Πριν ψήσουμε το κρέας θα πρέπει να το σκουπίσουμε καλά με μια πετσέτα, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα μπορούμε να αλείφουμε σε τακτά διαστήματα το κρέας με τη μαρινάδα. Αλατίζουμε πάντα το κρέας πριν το ψήσουμε και δεν προσθέτουμε το αλάτι στη μαρινάδα.

Δείτε όλα τα μυστικά για τέλειο μπάρμπεκιου με ένα κλικ εδώ!  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κλασικό σνίτσελ χοιρινό

Σνίτσελ χοιρινό με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πατατοσαλάτα.

Mαρμελάδα καρπούζι

Μαρμελάδα καρπούζι από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτή η συνταγή για μαρμελάδα κρύβει μέσα της όλη τη γεύση και το άρωμα του καλοκαιριού.

Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Τα φινανσιέ είναι γαλλικά μικρά κεκάκια σαν μάφινς αλλά πιο ζουμερά. Με τα πρώτα φρούτα της εποχής θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά γλυκά!

Περισσότερα άρθρα

Το φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Το αποξηραμένο κρεμμύδι είναι το φτηνό υλικό που ταιριάζει σε πιάτα όπως κρέας και κοτόπουλο μέχρι σούπες και σαλάτες. Μάθετε γιατί!

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

6 εκπληκτικά γλυκά με κρέμα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Aν σου αρέσουν τα ανάλαφρα και εκλεπτυσμένα επιδόρπια, αυτά τα μοναδικά γλυκά με αέρινη και βελούδινη κρέμα πρέπει να τα δοκιμάσεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ