ΑρχικήΆρθραΗ κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Μπορούμε να κάνουμε τα ψητά κρέατικα και το κοτόπουλο  πιο τρυφερά και νόστιμα; Φυσικά, αν τους προσθέσουμε την κατάλληλη μαρινάδα. Το Μαμα Πεινάω σας δίνει συμβουλές για τέλεια μαρινάδα ποια υλικά ταιριάζουν σε κάθε κρέας.

Τι είναι η μαρινάδα;

Είναι ένα μείγμα υλικών που το προσθέτουμε σε κρέατα, πουλερικά και κάποιες φορές σε ψάρια για να ενισχύσουμε τη γεύση του, να το αρωματίσουμε και να μαλακώσουμε τη σάρκα του. Μια μαρινάδα φτιάχνεται από μυρωδικά και μπαχαρικά και υγρά υλικά όπως λάδι, κρασί, ούζο, μπράντι, χυμούς εσπεριδοειδών.

Πώς μαρινάρουμε;

Ανάλογα με το κρέας στο οποίο θα προσθέσουμε τη μαρινάδα, το μαρινάρισμα θα διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι και μία μέρα. Το μοσχάρι, το αρνί, το χοιρινό  χρειάζονται να μείνουν στη μαρινάδα έως και 24 ώρες, ενώ το κοτόπουλο, το ψαρονέφρι ή το κουνέλι χρειάζονται από μισή έως και 2 ώρες. Αφού φτιάξουμε τη μαρινάδα, την αλείφουμε ή την περιχύνουμε πάνω στο κρέας το οποίο έχουμε βάλει σε βαθύ πιάτο και την αφήνουμε να δράσει. Μαρινάρουμε το κρέας πριν το κόψουμε εκτός αν πρόκειται για σουβλάκια. Αφήνουμε το κρέας στη μαρινάδα πάντα στο ψυγείο.

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Μια φοβερή μαρινάδα για κοτόπουλο φτιάχνεται με επιλογή ανάμεσα σε κάρι, καπνιστή πάπρικα, κύμινο, ρίγανη, θυμάρι, τριμμένο δυόσμο και βασιλικό, ενώ μπορούμε να προσθέσουμε λευκό κρασί, ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό διάφορων εσπεριδοειδών.

Εξαιρετική μαρινάδα για χοιρινό περιέχει λεμόνι, ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί, μπύρα, διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά όπως δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα καπνιστή, κόλιανδρο και τζίντζερ. Στο παρακάτω βίντεο έχουμε την πιο εύκολη και γευστική μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια.

Δείτε πώς θα ψήσετε τις πιο ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με ένα κλικ εδώ! 

Η μαρινάδα για μοσχάρι θέλει λίγα υλικά όπως μείγμα πιπεριών, ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, κόκκινο κρασί. Το αρνί, ένα κρέας με έντονη μυρωδιά, θέλει μια έντονη μαρινάδα με γιαούρτι, χυμό λεμονιού, πάστα πιπεριάς και σκόρδου, μουστάρδα ή ξίδι, ρίγανη, μαντζουράνα, δεντρολίβανο, δάφνη, κουρκουμά, κάρι, κανέλα, κύμινο, μπούκοβο.

Το ψήσιμο

Πριν ψήσουμε το κρέας θα πρέπει να το σκουπίσουμε καλά με μια πετσέτα, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα μπορούμε να αλείφουμε σε τακτά διαστήματα το κρέας με τη μαρινάδα. Αλατίζουμε πάντα το κρέας πριν το ψήσουμε και δεν προσθέτουμε το αλάτι στη μαρινάδα.

Δείτε όλα τα μυστικά για τέλειο μπάρμπεκιου με ένα κλικ εδώ!  

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πασχαλινά κουλουράκια

Τα πασχαλινά κουλουράκια του Τάσου Αντωνίου! Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια.

Παγωτό σοκολάτα

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε βελούδινο και πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτα με την πιο εύκολη συνταγή.

Smoothie με μπανάνα και γιαούρτι

Smoothie με μπανάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα νόστιμο smoothie κατάλληλο για το πρωινό που χαρίζει ενέργεια όλη τη μέρα. Απολαύστε και ως σνακ το απόγευμα!

Περισσότερα άρθρα

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

Το φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Το αποξηραμένο κρεμμύδι είναι το φτηνό υλικό που ταιριάζει σε πιάτα όπως κρέας και κοτόπουλο μέχρι σούπες και σαλάτες. Μάθετε γιατί!

Τα τέλεια μπιφτέκια θέλουν αυτό το απρόσμενο υλικό

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι το μυστικό για τέλεια μπιφτέκια έχει σχέση με… τα ψάρια;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ