ΑρχικήΆρθρα6 βήματα για τέλειο σπιτικό παγωμένο γιαούρτι

6 βήματα για τέλειο σπιτικό παγωμένο γιαούρτι

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Φαίνεται πως το παγωμένο γιαούρτι ήρθε για να μείνει. Και γιατί όχι άλλωστε; Δροσιστικό, με πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες, το παγωμένο γιαούρτι είναι η λύση τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Εμείς σας δείχνουμε τον τρόπο και τα μυστικά για να φτιάξετε το δικό σας παγωμένο γιαούρτι χωρίς να αγοράσετε ειδική μηχανή.

1. Αγοράστε γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, αν θέλετε η υφή του να είναι πιο πλούσια. Αν πάλι προτιμάτε να αποκτήσει το παγωμένο γιαούρτι πιο κρεμώδης κι απαλή υφή, τότε προτιμήστε να αγοράσετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

2. Βάλτε το γιαούρτι σε ένα πυρέξ με ρηχή επιφάνεια και καλύψτε το με μια πλαστική μεμβράνη

3. Τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει κυρίως στις άκρες και στο κέντρο του να είναι λιγότερο παγωμένο

4. Μετά τις 2 ώρες ή αφού έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα (βλ. Βήμα 3), βγάλτε το μείγμα από την κατάψυξη, σπάστε το σε κομμάτια και  βάλτε το στο μπλέντερ ή στο μίξερ. Χτυπήστε το μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να λιώσει

5. Βάλτε ξανά το μείγμα στο πυρέξ, καλύψτε το με τη μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 2 ώρες

6. Ακολουθήστε ξανά το βήμα 4 και το το παγωμένο γιαούρτι είναι έτοιμο! (αν δείτε πως η υφή του δεν είναι η επιθυμητή, επαναλάβετε για άλλη 1 φορά τη διαδικασία).

Αν δεν προτιμάτε την φυσική γεύση, μπορείτε να το εμπλουτίσετε. Απλώς βάζετε όλα τα υλικά που θέλετε στο μείγμα κι ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία. Εμείς σας δίνουμε  συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με γεύση βερίκοκο!

 

Παγωμένο γιαούρτι με γεύση βερίκοκο

Εικόνα via www.spachethespatula.com/honey-apricot-frozen-yogurt/ 

 

Υλικά (για 1 λίτρο) 

  • 3 μεγάλα βερίκοκα ξεφλουδισμένα, χωρίς τα κουκούτσια  και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη (περίπου 60ml)
  • 60ml  σιρόπι καλαμποκιού (αν δεν βρείτε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σιρόπι γλυκόζης, με καστανή ζάχαρη μόνο που θα βάλετε 80ml ή με 1,5 κουταλάκι του γλυκού μέλι)
  • 15 ml χυμό λεμονιού
  • 75 ml εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 180 ml γάλα (προτιμήστε με χαμηλά λιπαρά)
  • 500 ml γιαούρτι

Διαδικασία

Στο μπλέντερ ή στο μίξερ, βάλτε τα ροδάκινα, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου και χτυπήστε μέχρι να λιώσουν τα ροδάκινα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και το γιαούρτι κι ανακατέψτε πολύ καλά.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για το πώς θα φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι.

 

 

Κεντρική εικόνα via cookieandkate.com/2013/blueberry-frozen-yogurt/

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καλαμαράκια λεμονάτα με σπανάκι και χόρτα (νηστίσιμο)

Καλαμαράκια λεμονάτα με χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Θεϊκό νηστίσιμο πιάτα με καλαμάρια, αρωματικά χόρτα και υπέροχη σάλτσα με άρωμα λεμονιού. Δοκιμάστε το!

Οι ωραιότερες σπιτικές βάφλες

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικές βάφλες που θα φτιάξετε πανεύκολα! Συνοδεύστε με παγωτό για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.

Πατατοσαλάτα εύκολη

Πατατοσαλάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή πατατοσαλάτα με μαγιονέζα που θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας!

Περισσότερα άρθρα

Το μενού της εβδομάδας (17/6 – 21/6)

Μενού εβδομάδας, έφτασε η ώρα σου! Ετοιμάσαμε για εσένα τις καλύτερες συνταγές για κάθε ημέρα, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου! Αυτό το μενού της...

9 σούπερ συνταγές για ταπεράκι στο γραφείο

Σας προτείνουμε 9 εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές για το ταπεράκι στο γραφείο.

Ο σωστός τρόπος να καταψύξετε σπανάκι

Πώς καταψύχουμε σωστά το σπανάκι; Δείτε τα μυστικά για να μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικό σπανάκι όλη τη χρονιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ