6 βήματα για τέλειο σπιτικό παγωμένο γιαούρτι

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Φαίνεται πως το παγωμένο γιαούρτι ήρθε για να μείνει. Και γιατί όχι άλλωστε; Δροσιστικό, με πλούσια γεύση και λίγες θερμίδες, το παγωμένο γιαούρτι είναι η λύση τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Εμείς σας δείχνουμε τον τρόπο και τα μυστικά για να φτιάξετε το δικό σας παγωμένο γιαούρτι χωρίς να αγοράσετε ειδική μηχανή.

1. Αγοράστε γιαούρτι με πλήρη λιπαρά, αν θέλετε η υφή του να είναι πιο πλούσια. Αν πάλι προτιμάτε να αποκτήσει το παγωμένο γιαούρτι πιο κρεμώδης κι απαλή υφή, τότε προτιμήστε να αγοράσετε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

2. Βάλτε το γιαούρτι σε ένα πυρέξ με ρηχή επιφάνεια και καλύψτε το με μια πλαστική μεμβράνη

3. Τοποθετήστε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να παγώσει κυρίως στις άκρες και στο κέντρο του να είναι λιγότερο παγωμένο

4. Μετά τις 2 ώρες ή αφού έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα (βλ. Βήμα 3), βγάλτε το μείγμα από την κατάψυξη, σπάστε το σε κομμάτια και  βάλτε το στο μπλέντερ ή στο μίξερ. Χτυπήστε το μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι να λιώσει

5. Βάλτε ξανά το μείγμα στο πυρέξ, καλύψτε το με τη μεμβράνη και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 2 ώρες

6. Ακολουθήστε ξανά το βήμα 4 και το το παγωμένο γιαούρτι είναι έτοιμο! (αν δείτε πως η υφή του δεν είναι η επιθυμητή, επαναλάβετε για άλλη 1 φορά τη διαδικασία).

Αν δεν προτιμάτε την φυσική γεύση, μπορείτε να το εμπλουτίσετε. Απλώς βάζετε όλα τα υλικά που θέλετε στο μείγμα κι ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία. Εμείς σας δίνουμε  συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με γεύση βερίκοκο!

 

Παγωμένο γιαούρτι με γεύση βερίκοκο

Εικόνα via www.spachethespatula.com/honey-apricot-frozen-yogurt/ 

 

Υλικά (για 1 λίτρο) 

  • 3 μεγάλα βερίκοκα ξεφλουδισμένα, χωρίς τα κουκούτσια  και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • ¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη (περίπου 60ml)
  • 60ml  σιρόπι καλαμποκιού (αν δεν βρείτε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σιρόπι γλυκόζης, με καστανή ζάχαρη μόνο που θα βάλετε 80ml ή με 1,5 κουταλάκι του γλυκού μέλι)
  • 15 ml χυμό λεμονιού
  • 75 ml εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 180 ml γάλα (προτιμήστε με χαμηλά λιπαρά)
  • 500 ml γιαούρτι

Διαδικασία

Στο μπλέντερ ή στο μίξερ, βάλτε τα ροδάκινα, την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου και χτυπήστε μέχρι να λιώσουν τα ροδάκινα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το γάλα και το γιαούρτι κι ανακατέψτε πολύ καλά.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για το πώς θα φτιάξετε παγωμένο γιαούρτι.

 

 

Κεντρική εικόνα via cookieandkate.com/2013/blueberry-frozen-yogurt/

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.