ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΑρνί στο φούρνο

Αρνί στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Ζουμερό και πεντανόστιμο αρνίσιο μπούτι με υπέροχη τραγανή κρούστα, ζουμερό ψαχνό και ζουμερές πατατούλες που θα λατρέψουν όλοι.

Δείτε ακόμα: τα ωραιότερα πασχαλινά κουλουράκια!

Αρνί στο φούρνο
Εκτύπωση

Αρνί στο φούρνο

Αρνί στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου! Ζουμερό και πεντανόστιμο αρνίσιο μπούτι με υπέροχη τραγανή κρούστα, ζουμερό ψαχνό και ζουμερές πατατούλες που θα λατρέψουν όλοι.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Αρνί στο φούρνο
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 3 ώρες
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 350θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 3 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 10 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 5-6 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τις πατάτες:

  • 500 γρ. baby πατάτες πλυμένες και τριμμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  • Τοποθετούμε το αρνίσιο μπούτι στη λαμαρίνα του φούρνου.
  • Με ένα μαχαίρι κάνουμε μικρές σχισμές στο ψαχνό του αρνίσιου κρέατος, σε όλη την επιφάνεια του, και από τις 2 πλευρές. Αλατίζουμε κάθε σχισμή. Μπήγουμε μέσα καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου και τα κλωνάρια από φρέσκο δεντρολίβανο. Πασπαλίζουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Απλώνουμε με πινέλι πικάντικη μουστάρδα και από τις δυο πλευρές του κρέατος. Περιχύνουμε το μπούτι με παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.

Ετοιμάζουμε τις baby πατάτες:

  • Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες και τις αναμειγνύουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα χέρια, να λαδωθούν καλά. Αραδιάζουμε τις πατάτες στη λαμαρίνα του φούρνου μαζί με το αρνάκι.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις. Θα χρειαστεί 50-60 λεπτά ψησίματος ανά κιλό αρνίσιου κρέατος.

Βίντεο συνταγής

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κιμάς με μπριάμ λαχανικών

Συνταγή για κιμά με μπριάμ λαχανικών!

Φασολάδα χωριάτικη

Φασολάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Βελούδινη και πλούσια, χυλωμένη φασολάδα, εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με την πιο εύκολη συνταγή.

Καρμπονάρα

Αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια υπέροχη συνταγή για μακαρονάδα καρμπονάρα με κρεμώδη σάλτσα που θα λατρέψετε!

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα φτιάξω σπιτικό ζωμό

Ο σπιτικός ζωμός χαρίζει ασύγκριτη γεύση στο φαγητό, από τα ζυμαρικά μέχρι τα μαγειρευτά και το ριζότο. Μάθε πώς θα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα σπιτικό ζωμό!

9 πολύ καλοί λόγοι να φας τώρα αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο φρούτο με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά που ενισχύουν τον οργανισμό.

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ