ΑρχικήΆρθρα7 λόγοι για να φάμε τώρα γλυκοπατάτα

7 λόγοι για να φάμε τώρα γλυκοπατάτα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Αν και στην ελληνική κουζίνα η γλυκοπατάτα δεν είναι ένα από τα δημοφιλή συστατικά, υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να την εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή, αφού εκτός από την γλυκιά κι  αρωματική γεύση της και το πόσο ταιριάζει με αρκετά λαχανικά και κρεατικά, η γλυκοπατάτα έχει αρκετά οφέλη για τον οργανισμό μας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για veggie burger με γλυκοπατάτα και κινόα.

1. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως τα καροτενοειδή  που θωρακίζουν την άμυνα του  οργανισμού και που σύμφωνα με έρευνες  φαίνεται ότι μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.

2. Ρύθμιση του σακχάρου

Η γλυκιά της γεύση, όπως μαρτυρά και το όνομά της βέβαια, και κυρίως τα φυσικά σάκχαρα που περιέχει απελευθερώνονται στον οργανισμό και μετατρέπονται σε μια φυσική πηγή ενέργειας, χωρίς να επιτρέπουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα το σάκχαρο να είναι ρυθμιζόμενο.

3. Καρδιοπάθειες

Η κατανάλωση γλυκοπατάτας συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση καρδιαγγειακών νοσημάτων , αφού είναι πλούσια σε κάλιο και σε αντιοξειδωτικά.

4. Υγεία του εντέρου

Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου κι αποτρέπουν την πιθανότητα δυσκοιλιότητας και εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

5. Πηγή βιταμίνης Α, C, D

Η γλυκοπατάτα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α που είναι απαραίτητη για την όραση, βιταμίνης C που θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια στον ιό της γρίπης  και που συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη και σχηματισμό των δοντιών και  των οστών. Ταυτόχρονα είναι πλούσια και σε βιταμίνη D που συνδέεται με το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και με την καλή διάθεση.

6. Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο έχει αποδειχθεί  ότι μας βοηθά να καταπολεμήσουμε το άγχος και συνδέεται και με τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

7. Σίδηρος και Ασβέστιο 

Χάρη στα υψηλά ποσοστά σιδήρου και ασβεστίου που περιέχει, η γλυκοπατάτα μπορεί να συνδράμει στην παραγωγή ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων στα οποία οφείλεται κι η σωστή ροή του αίματος  καθώς και στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπρουσκέτες με γαρίδες και τυρί

Συνταγή για μπρουσκέτες με γαρίδες και τυρί κρέμα!

Ρολό σπανάκι με σολομό

Ένα υπέροχο ρολό με ζύμη από σπανάκι και γέμιση τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό.

Μοτσαρέλα στικς

Τραγανά μοτσαρέλα στικς από τον Τάσο Αντωνίου. Το πιο νόστιμο ορεκτικό με μαστιχωτή μοτσαρέλα και χρυσαφένια, τραγανή κρούστα.

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα

Μάθετε τα μυστικά για τις καλύτερες σπιτικές τάρτες.

11 μυστικά για να πετύχετε το τέλειο παντεσπάνι

Τέλειο παντεσπάνι για τούρτες εύκολο, νόστιμο και απόλυτα επιτυχημένο, με αυτά τα 11 μικρά μυστικά επιτυχίας!

Σπιτικές γρανίτες

Bonus συνταγή για γρανίτα με λεμόνι και μέντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ