Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί

Ρολά με ζαμπόν και τυρί
Print

Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί

Ρολάκια σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι αλλά και ωσ σνακ για το σχολείο, το γραφείο ή την αγαπημένη σας ταινία.
Course Ορεκτικά
Cuisine Διεθνής
Keyword Ρολά με ζαμπόν και τυρί
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 20 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Total Time 1 ώρα
Calories 190θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 1 φύλλο σφολιάτας νωπό
  • 3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • 5 φέτες ζαμπόν κομμένες στη μέση
  • 120 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Ανοίγουμε στον πάγκο το νωπό φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε στην επιφάνεια του τη μουστάρδα με μέλι. Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, τη μια φέτα δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα. Ψιλοκόβουμε σχινόπρασο και το πασπαλίζουμε πάνω από τη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε σιγά σιγά το φύλλο σε σφιχτό ρολό. Καλύπτουμε το ρολό με λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
  • Κατόπιν, το ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα και το κόβουμε στη μέση. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ρολά ίσου πάχους. Τα τοποθετούμε ένα ένα σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο χώρο ανάμεσα στα ρολά γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό για να ροδίσουν υπέροχα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο σχινόπρασο. Σερβίρουμε τα ρολάκια ζεστά!

Video

Δείτε επίσης: Κέικ με ανανά 

Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή