ΑρχικήΆρθραΤζιτζίκι Reloaded στην Αμοργό

Τζιτζίκι Reloaded στην Αμοργό

Ένα Τζιτζίκι που …δουλεύει όλο το χρόνο εξελίχθηκε στο πιο διάσημο μπαρ της Αμοργού. Η ιστορία ξεκινά το 2013, όταν ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Χώρας  μεταμορφώθηκε σε έναν οικείο χώρο, που εύκολα ερωτεύεσαι. Με την είσοδο στο Τζιτζίκι, η μεγάλη ξύλινη μπάρα σε βάζει αμέσως στο θέμα. Τα πολλά παράθυρα και η art διακόσμηση κάνει τον εσωτερικό χώρο ευχάριστο και σημείο αναφοράς για κάθε εποχή. 

Εκεί όμως που είναι αδύνατον να αντισταθείς είναι τα cosy μπαλκόνια με την περιμετρική θέα. Τι πιο χαλαρωτικό από το να απολαμβάνεις την καλύτερη θέα στο νησί, πίνοντας cocktails υψηλών γευστικών επιδόσεων και ακούγοντας καλή μουσική; Ή να βρεθείς σε ένα από τα ιδιαίτερα live που γίνονται συχνά στο «Τζιτζίκι» και ανακατεύουν τις μουσικές του κόσμου;

Κάθε βραδιά, καταλήγει σε παρείστικο party. H μουσική παίζει δυνατά από funky νότες, μέχρι rock, reggae, dup και έθνικ σφήνες και  σε καθηλώνει μέχρι τις πρωινές ώρες! 

Όλα γυρίζουν γύρω από τη μπάρα 

Ο mixologist Δημήτρης Ρήγας ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, πειραματίζεται με τα ελληνικά αποστάγματα και τα βότανα της Αμοργού και δημιουργεί τα δικά του bitters από ντόπια υλικά: δεντρολίβανο, φασκόμηλο, θυμάρι και λεβάντα, που βγάζουν προκλητικά αρώματα και γεύσεις. 

Η λίστα στο Τζιτζίκι 

Το «Τζιτζίκι» είναι που περήφανα καθιέρωσε στο νησί της Αμοργού το κρασί και έχει θέσει υψηλούς στόχους σε premium και σπάνιες ετικέτες ρουμιού, gin, τεκίλας, βότκας και ουίσκι. Όσον αφορά τα cocktails, χωρίζονται σε κλασικά, twist και house, με σκοπό να πυροδοτήσουν τη γευστική εμπειρία. Στο τέλος, για τους virgin οπαδούς, ο κατάλογους εμπλουτίζεται με τα νόστιμα no-alcohol  ροφήματα της Μαρούλας, από φρέσκα φρούτα και βότανα του νησιού. 

Για να πάρετε μια γεύση 

Πολλά είναι τα καινούρια cocktails στο κατάλογο. Μια πρωτότυπη απόλαυση είναι το Sage Saga από κίτρο, μαστίχα, φασκόμηλο κα γκρέιπφρουτ. Εξαιρετικό είναι το Twisted Daiquiri με ρούμι, ανανά, κάρδαμο, βανίλια, αγαύη, lime και ροδόνερο, ενώ δροσερή αποκάλυψη- must to taste, το Botanist, από μαστίχα, αγγούρι, δυόσμο και elderflower.

Events 

Μπείτε στη ζωή του Τζιτζικιού: Για όλο το καλοκαίρι, τον  Ιούλιο και Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί ιδιαίτερα lives, guest  bartending με τον Αλέξανδρο Κεχαγιαδάκη από το 360ο Bar και νικητή του διαγωνισμού της Sauza, που θα δημιουργήσει ειδικές, house συνταγές για το Τζιτζίκι, μαζί και με το νικητήριο cocktail του (9 και 10 Ιουλίου), καθώς και αρκετές βραδιές γευσιγνωσίας σε κρασιά από σπάνιες ελληνικές ποικιλίες.  

 

Τζιτζίκι

Χώρα, Αμοργός

Τ. 2285072080

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και φέτα!

Σαλάτα με πορτοκάλι, blue cheese και καρύδια

Υπέροχη πράσινη σαλάτα, ένα ελαφρύ πλήρες γεύμα. Σίγουρα θα την φτιάξετε ξανά και ξανά.

Κεϊμά γιαουρτλού

Το πιο λαχταριστό κεϊμά γιαουρτλού! Ένα αυθεντικό πολίτικο φαγητό που θυμίζει το κλασικό γιαουρτλού. Προσθέστε στη συνταγή μπαχαρικά της αρεσκείας σας και απογειώστε την.

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλεια σάλτσα ντομάτας

Η μαγειρική σόδα είναι το μυστικό υλικό για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα ντομάτας με σωστή γεύση που δεν ξινίζει!

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ