Δίπλες, αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό. Σε μερικές περιοχές της Ελλάδας το προσφέρουν και γλυκό γάμου. Είναι πολύ εύκολη συνταγή και ιδιαίτερη. Με μπόλικο μέλι και καρύδια θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά.

Σε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή για δίπλες, ο Τάσος προσθέτει στο ζυμάρι και ούζο για άρωμα και γεύση. Δοκιμάστε τις κι εσείς!

Δίπλες συνταγή
Εκτύπωση

Δίπλες

Δίπλες παραδοσιακές από τον Τάσο Αντωνίου. Παραδοσιακές, τραγανές και άψογα μελωμένες δίπλες για τα Χριστούγεννα και κάθε γιορτή!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Διπλες
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 15
Θερμίδες 300θερμίδες

Υλικά

  • αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή ούζο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το σιρόπι

  • 500 ml  νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 150 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κρατάμε λίγο από το αλεύρι στην άκρη.
  • Σε μπολ μεγάλο χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ούζο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το μείγμα των αυγών. Ζυμώνουμε με τα χέρια και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα.
  • Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει. Κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια και μετά ξανά στη μέση.
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης. Το πατάμε λίγο με το χέρι. Με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο.
  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε ορθογώνια κομμάτια ζύμης. Ένα ένα τα ανοίγουμε λίγο με τα χέρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Το γυρνάμε αμέσως και από την άλλη πλευρά.
  • Για να τηγανιστούν, τις κρατάμε λιγο με το πιρούνι μας κάτω από το λάδι, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Αφού φτιάξουμε τις δίπλες, κάνουμε το σιρόπι. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και το ελαιόλαδο.

  • Αν το σιρόπι αφρίσει, το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Όταν είναι έτοιμο (βράσει για λίγο δηλαδή), σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω.
  • Βάζουμε μέσα στο σιρόπι μία μία δίπλα, τη γυρνάμε καλά και μετά τις βάζουμε στο ταψί.
  • Έχουμε ανακατέψει το καρύδι με την κανέλα. Σε κάθε στρώση από δίπλες ρίχνουμε καρυδάκι λοιπόν από πάνω και έτοιμες οι δίπλες μας.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για μελομακάρονα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι

Η πιο εύκολη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια. Με ελάχιστο ζύμωμα και έξυπνα μυστικά, το φετινό τσουρέκι θα γίνει αφράτο, φουσκωτό και πεντανόστιμο.

Φράουλες με κρέμα τσιζκέικ

Συνταγή για φράουλες γεμιστές με κρέμα τσιζκέικ!

Σπιτική μερέντα με 3 υλικά

Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.

Περισσότερα άρθρα

Ψήσιμο στη λαδόκολλα, όλα τα μυστικά της επιτυχίας!

Το ψήσιμο στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος, ξεκούραστος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος να ψήσετε και να παρουσιάσετε τις δημιουργίες σας!

8 tips για τέλεια πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια με υπέροχο άρωμα βουτύρου, εύκολα γρήγορα, απλά και πετυχημένα!

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάνω τα μελομακαρονα σου Τασο και ειναι ΘΕΙΚΑ!! Σημερα θα κανω και δίπλες και ελπιζω να ειναι και αυτά τέλεια γιατι αλλιως θα ερθω και θα σε φαω!! 🙂 φιλακια κουκλε μου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ