ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΧριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Εκτύπωση

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 2 ώρες
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 567θερμίδες

Υλικά

  • ασπράδια από 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 280 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γλ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
  • 1 κ.γλ. ξίδι από κρασί
  • 125 γρ. βατόμουρα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.γλ. κονιάκ
  • 300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • σπόρους από 1 ρόδι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120οC στον αέρα. Σχεδιάζουμε έναν μεγάλο κύκλο (22 cm) σε μια λαδόκολλα και στη συνέχεια, σχεδιάζουμε άλλον ένα στο εσωτερικό, διαστάσεων περίπου 13cm. Χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να πάρουν όγκο. Προσθέτουμε 250 γρ. ζάχαρη άχνη, λίγη λίγη, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές και να σκληρύνει η μαρέγκα. Προσθέτουμε ανακατεύοντας με μαλακές κινήσεις το κοσκινισμένο κορν φλάουρ και το ξύδι. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο στεφάνι (δηλαδή κυκλικά) που έχουμε σχεδιάσει στη λαδόκολλα. Δημιουργούμε μία δεύτερη στρώση μαρέγκας πάνω από το πρώτο και ισιώνουμε την κορυφή πιέζοντας με το κουτάλι. Ψήνουμε την μαρέγκα για 2 ώρες. Σβήνουμε τον φούρνο και τον αφήνουμε κλειστό αφήνοντας μέσα τη μαρέγκα, μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βατόμουρου: με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα βατόμουρα, τον χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν κρυώσει η μαρέγκα, απλώνουμε την σαντιγί, τη σάλτσα βατόμουρου, τους σπόρους ροδιού, τα βατόμουρα και τις φράουλες. Διακοσμούμε προαιρετικά με δυόσμο ή με χριστουγεννιάτικα γκι.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πίτσα με πεπερόνι

Πεντανόστιμη και πικάντικη πίτσα με πεπερόνι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια εξαιρειτκή συνταγή για πίτσα, ειδικά για τους λάτρεις των αλλαντικών καυτερών γεύσεων!

Πίτσα ντιπ-φοντύ

Συνταγή για ντιπ ή fondue για πίτσα!

Κοκτέιλ ρόδι και μανταρίνι

Κοκτέιλ σαμπάνιας με ρόδι και μανταρίνι!

Περισσότερα άρθρα

5 tips για να πετυχαίνεις πάντα τα μπισκότα

Αφράτα και μαλακά ή λεπτά και τραγανά; Bonus 2 απίθανες συνταγές για μπισκότα.

5 tips για να διατηρήσετε τα μήλα φρέσκα για καιρό

Φρέσκα μήλα για μέρες! Μάθετε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε ολόφρεσκα τα μήλα και να τα απολαύσετε αυτό το φθινόπωρο στην καλύτερη εκδοχή τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ