Στην κοσμοπολίτικη Τσακάλωφ, στο νούμερο 18, άνοιξε τις… κουζίνες του την 1η Φεβρουαρίου, το εστιατόριο Abovo, μετακομίζοντας μόνιμα από το Κεφαλάρι. Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, εγκαινιάζει για πρώτη φορά στο Abovo Restauran, δυο ξεχωριστές κουζίνες, που θα ακολουθούν πιστά τις αρχές του εστιατορίου: το πάθος για καλό φαγητό, την αγάπη και την εκτίμηση των πρώτων υλών, την απόλαυση που αναζητά ο κάθε λογής γευσιγνώστης. Το Abovo μας συστήνεται όχι εκ νέου, αλλά στην πιο μεστή και ώριμη σταδιοδρομία του. Στην πιο ενδιαφέρουσα και διαφορετική στιγμή του, με δύο πρόσωπα αλλά κοινή προσωπικότητα. Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη διεθνής.
Το Abovo White
Με το concept “Abovo White” η μέρα θα ξεκινάει στις 12:00 το μεσημέρι, με τον σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου να ετοιμάζει ένα special launch μενού, ιδανικό για όσους αναζητούν ποιοτικές και ελαφριές γεύσεις το μεσημέρι. Περιλαμβάνει ιδιαίτερα σάντουιτς, όπως με tartar τόνου και μοσχαριού, pasta, σούπες, ψάρι και ξεχωριστές σαλάτες με φρούτα, ξηρούς καρπούς, κ.α.. Το μενού συνοδεύει η μεσημεριανή λίστα κρασιών, ενώ το μπαρ θα σερβίρει – εκτός από φίνο καφέ – υπέροχους χυμούς φρούτων και λαχανικών, αλλά και εξαιρετικές ποικιλίες τσαγιού. Η κουζίνα θα κλείνει στις 17:00 το απόγευμα, ενώ κρύα συνοδευτικά για κρασί και ποτό θα προσφέρονται μέχρι τις 19:00, όπου η κουζίνα θα ανοίγει και πάλι για βράδυ.
To Abovo το βράδυ
Καθώς θα βραδιάζει, τα φώτα θα χαμηλώνουν και το Abovo θα μπαίνει σε πιο ρομαντική διάθεση. Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγου, μεταμορφώνει την κουζίνα του, και ακολουθώντας τα συστατικά των επιτυχημένων συνταγών του εστιατορίου μέχρι σήμερα, αλλά και κάποια από τα αγαπημένα Signature πιάτα, αναβαθμίζει το μενού του με πιο sexy, παιχνιδιάρικα πιάτα, βαθιά νόστιμα. Εξαιρετικά κρέατα, όστρακα και θαλασσινά πρωταγωνιστούν.
Στις εκπλήξεις που θα επιφυλάσσει το βραδινό μενού, περιλαμβάνεται το «μυστικό» degustation menu, με τον τίτλο «Put the blame on me”. Ο σεφ θα επιλέγει από τα πιάτα του καταλόγου του και τα εκλεκτά προϊόντα της κουζίνας του και θα δημιουργεί ένα μενού έκπληξη, 10 πιάτων – το οποίο ο καλεσμένος θα επιλέγει τυφλά, χωρίς να γνωρίζει από τι αποτελείται. Το degustation menu θα αλλάζει συχνά μέσα στο μήνα.
Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου συνθέτει τα πιάτα του τιμώντας τα δώρα της φύσης, με τα δύο μενού να βασίζονται την εποχικότητα και στην ποιότητας της πρώτης ύλης. Οι θαμώνες θα απολαμβάνουν ένα μείγμα φυσικότητας, οικειότητας, σεβασμού και καινοτομίας, με στόχο ένα δείπνο μοναδικής εμπειρίας.
Η λίστα κρασιών έχει μελετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να συνοδεύει το κάθε πιάτο και την κάθε διάθεση, ενώ το μπαρ σερβίρει 12 signature cocktail καθώς και premium ποτά.
Abovo
Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι
Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή: 11:00 – 00:30 (ωράριο κουζίνας: 11:00 – 17:00 & 19:00 – 00:00)
Κρατήσεις: 210 3388838