Τι καλύτερο από μία φέτα καρπούζι το καλοκαίρι; Ίσως αυτό που χαλάει την απόλαυση του αγαπημένου μας καλοκαιρινού φρούτου είναι τα μικρά μαύρα κουκούτσια που οι περισσότεροι φτύνουμε. Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, εάν σας λέγαμε ότι τα κουκούτσια από καρπούζι είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για τον οργανισμό και δεν πρέπει να τα φτύνουμε;
Τα κουκούτσια από καρπούζι είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β, μαγνήσιο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, που μειώνουν τη χοληστερόλη, δρουν κατά των φλεγμονών και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Παραπλήσια θρεπτικά οφέλη για τον οργανισμό παρέχει και ο χυμός του καρπουζιού. Εάν μασήσετε ένα κουκούτσι, θα νιώσετε ότι η γεύση του δεν θυμίζει καθόλου αυτή του καρπουζιού. Μπορείτε να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας, στο δημητριακά σας το πρωί ή να τα φάτε σκέτα ως σνακ.
Για να καταναλώσετε τα κουκούτσια από καρπούζι, πρέπει πρώτα να τα μουλιάσετε καλά σε νερό, στη συνέχεια να τα στραγγίξετε και να τα αφήσετε να ξεραθούν ώστε να αφαιρέσετε το κέλυφος ώστε να παραμείνει μόνο το λευκό μέρος των κουκουτσιών. Μόλις ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία, τα κουκούτσια από το καρπούζι είναι έτοιμα για κατανάλωση και γεμάτα πρωτεΐνη, αφού μόλις 1/8 της κούπας κουκούτσια αποδίδουν 10 γραμμάρια πρωτεΐνης, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει στο γιαούρτι.