Eggnog

Eggnog

Eggnog συνταγή

Eggnog
Print

Eggnog

Course Ροφήματα & Ποτά
Cuisine Διεθνής
Keyword Eggnog
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 5 λεπτά
Total Time 15 λεπτά
Servings 6
Calories 250θερμίδες

Ingredients

  • 12 αυγά ξεχωριστά ο κρόκος και το ασπράδι
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζ. κονιάκ
  • 2 φλιτζ. ουίσκι
  • 6 φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Instructions

  • Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Σιγά σιγά προσθέτουμε το κονιάκ και το ουίσκι. Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
  • Μισή ώρα πριν το σερβίρουμε, ανακατεύουμε το γάλα στο παγωμένο μπολ, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο. Σε ξεχωριστό μπολ, με μίξερ χειρός, στη δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ώσπου να γίνει πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν. Απαλά, ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε με μαρίζ. Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Γαρνίρετε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και ισομοιράζουμε το μείγμα με κουτάλα σε ποτήρια.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή