Eggnog συνταγή
Εκτύπωση
Eggnog
Μερίδες 6
Θερμίδες 250θερμίδες
Υλικά
- 12 αυγά ξεχωριστά ο κρόκος και το ασπράδι
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 3/4 φλιτζ. κονιάκ
- 2 φλιτζ. ουίσκι
- 6 φλιτζ. γάλα
- 2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Σιγά σιγά προσθέτουμε το κονιάκ και το ουίσκι. Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
- Μισή ώρα πριν το σερβίρουμε, ανακατεύουμε το γάλα στο παγωμένο μπολ, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο. Σε ξεχωριστό μπολ, με μίξερ χειρός, στη δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ώσπου να γίνει πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν. Απαλά, ρίχνουμε τα ασπράδια αυγών στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε με μαρίζ. Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ. Γαρνίρετε με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και ισομοιράζουμε το μείγμα με κουτάλα σε ποτήρια.
Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΦΟΒΕΡΟ! Δεν περιμενα να ειναι τοσο νοστιμο οσο το εχω δοκιμασει στο εξωτερικο. thanks