ΑρχικήΆρθραΑγιονέρι Islay Cask Finish: το πρώτο καπνιστό τσίπουρο μόλις έφτασε

Αγιονέρι Islay Cask Finish: το πρώτο καπνιστό τσίπουρο μόλις έφτασε

Για το τσίπουρο Αγιονέρι οι συστάσεις δεν χρειάζονται. Η βελούδινη, βοτανική και πλούσια σε γλυκά μπαχαρικά, γεύση του, λόγω της μικρής παραμονής του σε δρύινα βαρέλια, το κάνει να ξεχωρίζει. 

Έχοντας σαν βάση αυτό το μοναδικό απόσταγμα ο Κώστας Τσιλιλής και η ομάδα του συνεχίζουν να καινοτομούν και να μας εκπλήσσουν ευχάριστα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ξεχωριστή σειρά εμφιαλώσεων.

Η σειρά αυτή φέρει τον τίτλο The Cask Series και έχει σκοπό να αναδείξει την πολυδιάστατη δυναμική του παλαιωμένου τσίπουρου, στα πλαίσια της έρευνας και των πειραματισμών του αποστακτηρίου Τσιλιλή στα αμπελοοινικά αποστάγματα. Η συγκεκριμένη πρώτη εμφιάλωση είναι το Αγιονέρι Islay Cask Finish, αποτελώντας την αρχή αυτών των ειδικών και μοναδικών αποσταγμάτων. 

Αυτό που κάνει το απόσταγμα να ξεχωρίζει είναι πως εκτός από την παλαίωση σε βαρέλι, έχει και τελείωμα σε βαρέλι που πριν είχε φιλοξενήσει Islay Single Malt Whisky. Έτσι αποκτά ένα μοναδικό, ελαφρά «καπνιστό», γοητευτικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας με έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ξεχωριστού τσίπουρου «Αγιονέρι». Συνδυάζεται ιδανικά με πικάντικους και καπνιστούς μεζέδες. 

Η «The Cask Series» αποτελεί μια σειρά συλλεκτικών, ειδικών εμφιαλώσεων που θα πραγματοποιούνται μια φορά το χρόνο και θα είναι αποτέλεσμα τελειώματος της παλαίωσης σε διαφορετικού τύπου βαρέλια, διατηρώντας πάντα τα βασικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τσίπουρου σε διακριτικό φόντο του, διαφορετικού κάθε φορά, χαρακτήρα των βαρελιών.

Το Αγιονέρι Islay Cask Finish θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών ενώ θα μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.

Το προϊόν διανέμεται από την εταιρεία Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπουγάτσα εύκολη

Συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με βελούδινη κρέμα που μοσχοβολάει βούτυρο! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μπουγάτσα με έξι μόλις υλικά.

Πίτα σε 10 λεπτά με κρέας και λαχανικά

Μια πεντανόστιμη πίτα με κρέας και λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για πίτα με ό,τι υλικό έχει περισσέψει από τις γιορτές, ζουμερή γέμιση και το πιο τραγανό φύλλο.

Παπρικάζ με γιαούρτι

Συνταγή για παπρικάζ με γιαούρτι!

Περισσότερα άρθρα

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

Επιλέγοντας το αρνί και τους κρεατομεζέδες για το πασχαλινό τραπέζι

Πλήρης οδηγός για να επιλέξετε το καλύτερο αρνί και το κατσίκι για το πασχαλινό τραπέζι!

6 λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα για ζυμαρικά

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν φτιάχνετε σάλτσα ζυμαρικά. Δείτε πώς θα τα διορθώσετε εύκολα και γρήγορα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ