ΑρχικήΆρθραΑγιονέρι Islay Cask Finish: το πρώτο καπνιστό τσίπουρο μόλις έφτασε

Αγιονέρι Islay Cask Finish: το πρώτο καπνιστό τσίπουρο μόλις έφτασε

Για το τσίπουρο Αγιονέρι οι συστάσεις δεν χρειάζονται. Η βελούδινη, βοτανική και πλούσια σε γλυκά μπαχαρικά, γεύση του, λόγω της μικρής παραμονής του σε δρύινα βαρέλια, το κάνει να ξεχωρίζει. 

Έχοντας σαν βάση αυτό το μοναδικό απόσταγμα ο Κώστας Τσιλιλής και η ομάδα του συνεχίζουν να καινοτομούν και να μας εκπλήσσουν ευχάριστα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ξεχωριστή σειρά εμφιαλώσεων.

Η σειρά αυτή φέρει τον τίτλο The Cask Series και έχει σκοπό να αναδείξει την πολυδιάστατη δυναμική του παλαιωμένου τσίπουρου, στα πλαίσια της έρευνας και των πειραματισμών του αποστακτηρίου Τσιλιλή στα αμπελοοινικά αποστάγματα. Η συγκεκριμένη πρώτη εμφιάλωση είναι το Αγιονέρι Islay Cask Finish, αποτελώντας την αρχή αυτών των ειδικών και μοναδικών αποσταγμάτων. 

Αυτό που κάνει το απόσταγμα να ξεχωρίζει είναι πως εκτός από την παλαίωση σε βαρέλι, έχει και τελείωμα σε βαρέλι που πριν είχε φιλοξενήσει Islay Single Malt Whisky. Έτσι αποκτά ένα μοναδικό, ελαφρά «καπνιστό», γοητευτικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας με έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του ξεχωριστού τσίπουρου «Αγιονέρι». Συνδυάζεται ιδανικά με πικάντικους και καπνιστούς μεζέδες. 

Η «The Cask Series» αποτελεί μια σειρά συλλεκτικών, ειδικών εμφιαλώσεων που θα πραγματοποιούνται μια φορά το χρόνο και θα είναι αποτέλεσμα τελειώματος της παλαίωσης σε διαφορετικού τύπου βαρέλια, διατηρώντας πάντα τα βασικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του τσίπουρου σε διακριτικό φόντο του, διαφορετικού κάθε φορά, χαρακτήρα των βαρελιών.

Το Αγιονέρι Islay Cask Finish θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών ενώ θα μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.

Το προϊόν διανέμεται από την εταιρεία Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σεμιφρέντο ανάμεικτο (παγωμένος κορμός)

Σεμιφρέντο ανάμεικτο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα μοναδικό γλυκό ψυγείου, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε στρώσεις γκοφρέτας ή μπισκότου για απολαυστική τραγανή υφή.

Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw

Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα σνακ ιδανικό για το γραφείο, το σχολείο, το πικνικ και για κάθε περίσταση.

Παγωτό με μυζήθρα

Συνταγή για παγωτό με φρέσκια παριανή μυζήθρα!

Περισσότερα άρθρα

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Αρωματικό βούτυρο, το υλικό που απογειώνει τα γιορτινά πιάτα

Αρωματικό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά και αρωματικά. Φτιάξτε τώρα το πιο αρωματικό βούτυρο που θα απογειώσει το γιορτινό τραπέζι!

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ