Μπισκότα τραγανά με μαύρο τσάι

Μπισκότα βουτύρου με τσάι
Μπισκότα τραγανά με μαύρο τσάι
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
15 λεπτά
Συνολικός χρόνος
25 λεπτά
 
Μπισκότα βουτύρου με τσάι από τον Τάσο Αντωνίου! Υπέροχα, τραγανά και πεντανόστιμα μπισκότα με μαύρο τσάι και άρωμα εσπεριδοειδών.
Μερίδες: 30
Θερμίδες: 61 θερμίδες
Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 φακελάκια μαύρο τσάι Earl Grey (αν θέλετε να το φτιάξετε με φύλλα τσαγιού, χρησιμοποιήστε 2 κ.σ.
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο
  • 625 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φακελάκια τσαγιού, ανοίγουμε τα φακελάκια και ρίχνουμε τo τσάι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο. Κατόπιν, λίγο λίγο ρίχνουμε και το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

  2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC.  Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε με μαχαίρι σε φέτες ή  με κουπ-πατ σε διάφορα σχήματα.

  3. Βάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 13 με 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.