ΑρχικήΆρθραΤο Aliento experience έγινε Workshop στο Γαλάτσι

Το Aliento experience έγινε Workshop στο Γαλάτσι

Αυτή την δύσκολη περίοδο για την εστίαση είναι πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο να πραγματοποιούνται καινούργιες μαγειρικές προτάσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι το Aliento Experience, που μας καλεί να ζήσουμε μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία στην ξύλινη μπάρα μπροστά στην κουζίνα, στα στιλάτα τραπέζια ή στην ανοιχτή ατμοσφαιρική αυλή με τις πράσινες και φυσικές πινελιές…

Ποιο είναι το Workshop by Aliento;

Μια νέα γαστρονομική πρόταση υλοποιείται από τους πρωτοπόρους Σταμάτη Τσίλια και Τάσο Ντούμα. Ο Σταμάτης συνήθης ύποπτος για τις αριστοτεχνικές ιαπωπερουβιανές γεύσεις του και ο Τάσος προικισμένος με την επιτυχημένη πορεία του εστιατορίου «Λεύκες» δίνουν σάρκα και οστά σε μια καινοτόμα Nikkei προσέγγιση.

Στο Γαλάτσι (πολύ κοντά στις Λεύκες) έχουν μετατρέψει την γωνία Πυθαγόρα και Ιπποκράτους, απέναντι από το Δημαρχείο σε μια αναπάντεχη εξωτική και κομψή όαση. Εκεί στεγάζουν την εξελιγμένη πλέον ιδέα του Aliento.

Aliento σημαίνει ανάσα και μέσα στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, παίρνουν νέα πνοή οι ιαπωνικές και περουβιανές γεύσεις, με υλικά και τεχνικές, που σέβονται το περιβάλλον και του αφήνουν τις ανάσες που χρειάζεται. Καμία λειτουργία του εστιατορίου δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ενώ η συντονισμένη μαγειρική ομάδα ανακυκλώνει το κάθε υλικό με δημιουργικό τρόπο αποφεύγοντας κάθε απώλεια.
Οι επισκέπτες θα μυηθούν σε εντυπωσιακά και ραφιναρισμένα ιαπωπερουβιανά πιάτα, με συστατικά που «μαγειρεύονται», « ζυμώνονται» και αναπτύσσονται με φυσικό τρόπο από τους σεφ καθημερινά και εμπλουτίζουν την Nikkei κουζίνα με φρέσκια και δροσερή ανάσα.

Για να πάρετε μια γεύση οι σεφ προτείνουν το λαβράκι Χιλής με γλάσο από miso, aji Amarillo και τελευταία πινελιά το σπιρτόζικο λάιμ. Οπωσδήποτε το signature cheviche με λαβράκι μαριναρισμένο σε tiger milk, choclo και γλυκοπατάτα, που δένει με την σάλτσα κριόλα. Best seller είναι η πειραγμένη μελιτζάνα. Μια παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή, που ο Σταμάτης έχει ανανεώσει μπερδεύοντας την με την Περουβιανή φιλοσοφία. Πρόκειται για το πιάτο Nebeshigi, όπου η μελιτζάνα μαγειρεύεται σε σάλτσα miso , soya και mirin και σβήνεται με φρέσκο κόλιανδρο και κρεμμύδι. Ανάρπαστα είναι τα rolls γαρίδας τεμπούρα με σπαράγγι, αβοκάντο, φιλέτα από λαβράκι και από πάνω tiger milk και αφυδατωμένο κρεμμύδι.

Τα πιάτα συνοδεύονται από εξίσου ευρηματικές και συναρπαστικές μείξεις, που φέρουν την υπογραφή του πολυτάλαντου Άρη Χατζηαντωνίου (Momix bar). O Άρης ακολουθώντας την φιλοσοφία του Aliento έχει δώσει με τη σειρά του ανάσα Nikkei σε κλασικές συνταγές. Όλα τα cocktail μαγειρεύονται με την αρχή της sustainability. Για παράδειγμα στο σήμα κατατεθέν το Pisco ετοιμάζεται μια νόστιμη ιταλική μαρέγκα αντί για ασπράδι. Πολύ εντυπωσιακή και διαδραστική είναι η λευκή sangria, που αρωματίζεται μπροστά στον πελάτη με μια φούσκα, η οποία περιέχει αρώματα λίτσι.

Μια ακόμα καινοτομία είναι ότι όλα τα cocktails «ανακατεύονται» από την μαγειρική ομάδα του Aliento. Οι μάγειρες καταλαμβάνουν όλες τα πόστα του μαγαζιού, τις παραγγελίες, το σερβίρισμα, την κουζίνα και την μπάρα κάνοντας την εμπειρία για τον επισκέπτη ακόμα πιο ολοκληρωμένη και δυνατή.
Στο Workshop by Aliento έχει γίνει έντονη προετοιμασία και δουλειά και ακόμα μας περιμένουν πολλές προχωρημένες εκπλήξεις. Αξίζει να μείνετε συντονισμένοι.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Χρησιμοποιήστε μυρώνια, καυκαλήθρες, βλίτα και όποιο αρωματικό χόρτο έχετε. Απολαύστε αυτή την αυθεντική πίτα με άρωμα Ελλάδας.

Κοκτέιλ Pimm’s Fizz

Δροσιστικό κοκτέιλ Pimm's Fizz!

Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά με μυρωδικά

Κεφτεδάκια τραγανά, αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

Γιατί ζαχαρώνει το μέλι και πώς να το διορθώσουμε;

Γιατί ζαχάρωσε το μέλι και πώς μπορούμε να το διορθώσουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ