ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΛουκουμάδες με τρια υλικά

Λουκουμάδες με τρια υλικά τραγανοί και πεντανόστιμοι! Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας. Συνοδεύστε τους λουκουμάδες παραδοσιακά με μέλι και κανέλα.

Λουκουμάδες με τρια υλικά
Εκτύπωση

Λουκουμάδες με τρια υλικά

Λουκουμάδες με τρια υλικά, τραγανοί και πεντανόστιμοι! Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας. Συνοδεύστε τους λουκουμάδες παραδοσιακά με μέλι και κανέλα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Λουκουμάδες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Θερμίδες 480θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Τα αναμειγνύουμε.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Θέλουμε να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Όταν περάσει η ώρα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε σωστά τους λουκουμάδες. Ελέγχουμε εάν το ηλιέλαιο είναι αρκετά καυτό, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Αν το μείγμα παραμείνει στην επιφάνεια, το ηλιέλαιο είναι έτοιμο για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.
  • Με το χέρι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Πιέζουμε για να βγει το μείγμα έξω από τον αντίχειρα. Κόβουμε τον λουκουμά με βρεγμένο κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Κατόπιν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και κανέλα (προαιρετικά).

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα: τα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα σου!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γιουβέτσι με γαρίδες

Εύκολο γιουβέτσι με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό και αρωματικό γιουβέτσι με υπέροχη σάλτσα ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι! Ι

Ιταλική σαλάτα Caprese

Ιταλική σαλάτα Caprese από τον Τάσο Αντωνίου. Μια γευστική σαλάτα με ντομάτα, μοτσαρέλα και σος από μπαλσάμικο που συνοδεύει ιδανικά το κυρίως γεύμα.

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Η περίφημη συνταγή του Chez Lucien για κις λορέν!

Περισσότερα άρθρα

9 μοναδικοί μεζέδες για την μπύρα σου!

Μεζέδες για μπύρα και ακαταμάχητες συνταγές για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό κάθε εποχή, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου!

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θα ήθελα να μας πεις πως φτιάχνω το “pounch” που σερβίρετε σε πάρτυ φοιτητών και μη στην Αυστραλία και στην Αμερική και είναι κάτι με τζιν αν δεν κάνω λάθος και χυμούς φρούτων; Ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ