fbpx

Λουκουμάδες με τρια υλικά

Λουκουμάδες με τρια υλικά τραγανοί και πεντανόστιμοι! Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας. Συνοδεύστε τους λουκουμάδες παραδοσιακά με μέλι και κανέλα.

Λουκουμάδες με τρια υλικά
Print Recipe
5 from 2 votes

Λουκουμάδες με τρια υλικά

Λουκουμάδες με τρια υλικά, τραγανοί και πεντανόστιμοι! Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας. Συνοδεύστε τους λουκουμάδες παραδοσιακά με μέλι και κανέλα.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Αναμονή1 ώρα
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Λουκουμάδες
Calories: 480θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα

Instructions

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Τα αναμειγνύουμε.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Θέλουμε να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Όταν περάσει η ώρα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε σωστά τους λουκουμάδες. Ελέγχουμε εάν το ηλιέλαιο είναι αρκετά καυτό, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Αν το μείγμα παραμείνει στην επιφάνεια, το ηλιέλαιο είναι έτοιμο για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.
  • Με το χέρι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Πιέζουμε για να βγει το μείγμα έξω από τον αντίχειρα. Κόβουμε τον λουκουμά με βρεγμένο κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Κατόπιν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και κανέλα (προαιρετικά).

Video

Δείτε ακόμα: τα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα σου!

2 Σχόλια
  1. θα ήθελα να μας πεις πως φτιάχνω το «pounch» που σερβίρετε σε πάρτυ φοιτητών και μη στην Αυστραλία και στην Αμερική και είναι κάτι με τζιν αν δεν κάνω λάθος και χυμούς φρούτων; Ευχαριστώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.