ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΛουκουμάδες με τρια υλικά

Λουκουμάδες με τρια υλικά τραγανοί και πεντανόστιμοι! Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας. Συνοδεύστε τους λουκουμάδες παραδοσιακά με μέλι και κανέλα.

Λουκουμάδες με τρια υλικά
Εκτύπωση

Λουκουμάδες με τρια υλικά

Λουκουμάδες με τρια υλικά, τραγανοί και πεντανόστιμοι! Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολα λουκουμάδες με υλικά που έχετε πάντα στην κουζίνα σας. Συνοδεύστε τους λουκουμάδες παραδοσιακά με μέλι και κανέλα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Λουκουμάδες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Θερμίδες 480θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 250 ml φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο και επιπλέον για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα και το ηλιέλαιο. Τα αναμειγνύουμε.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Θέλουμε να σχηματιστεί ένας παχύρευστος χυλός.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα το μπολ και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  • Όταν περάσει η ώρα, ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε αρκετό ηλιέλαιο για να τηγανίσουμε σωστά τους λουκουμάδες. Ελέγχουμε εάν το ηλιέλαιο είναι αρκετά καυτό, ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Αν το μείγμα παραμείνει στην επιφάνεια, το ηλιέλαιο είναι έτοιμο για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.
  • Με το χέρι παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα για λουκουμάδες. Πιέζουμε για να βγει το μείγμα έξω από τον αντίχειρα. Κόβουμε τον λουκουμά με βρεγμένο κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ηλιέλαιο. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. Κατόπιν τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και κανέλα (προαιρετικά).

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα: τα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα σου!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρό τσιζκέικ με ανθότυρο

Συνταγή για αλμυρό τσιζκέικ από τη Stoffa.

Πολίτικη λαχανοσαλάτα

Πολίτικη λαχανοσαλάτα. Μια σαλάτα που θα συνοδεύσει κρεατικά, ψαρικά ή οποιοδήποτε γεύμα θέλετε!

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας από τη Μαρία Ζαφειράτου. Εύκολη συνταγή για ριζότο με λαχταριστές καραβίδες και πλούσιο άρωμα κολοκύθας.

Περισσότερα άρθρα

10 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Πώς θα εξοικονομήσετε χρήματα στο σούπερ μάρκετ; Μυστικά και συμβουλές για να ψωνίσετε σωστά και να επωφεληθείτε από τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ.

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Κι όμως, το απορρυπαντικό πιάτων δεν καθαρίζει σωστά τα πιάτα

Το απορρυπαντικό πιάτων κάνει αστραφτερά τα πιάτα και τα ποτήρια, άλλα μάλλον δεν απομακρύνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Δείτε πώς θα το καταφέρετε.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θα ήθελα να μας πεις πως φτιάχνω το “pounch” που σερβίρετε σε πάρτυ φοιτητών και μη στην Αυστραλία και στην Αμερική και είναι κάτι με τζιν αν δεν κάνω λάθος και χυμούς φρούτων; Ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ