Αλμυρή βασιλόπιτα

Advertisement

Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πρωτοχρονιάτικη πίτα με χοιρινό κιμά και πλούσια μυρωδικά!

5 from 1 vote
Αλμυρή Βασιλόπιτα
Αλμυρή βασιλόπιτα
Προετοιμασία
15 λεπτά
Εκτέλεση
45 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα
 

Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πρωτοχρονιάτικη πίτα με χοιρινό κιμά και πλούσια μυρωδικά!

Κατηγορία: Ορεκτικά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Αλμυρή βασιλόπιτα
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 276 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο “Τόσο Απλά” της alfa
  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι  κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. χοιρινό κιμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. πικάντικο τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
  1. Για την αλμυρή βασιλόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα, για περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου.

  3. Προσθέτουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το δαμάσκηνο και ανακατεύουμε.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  6. Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή.
  7. Ανοίγουμε τη συσκευασία “Τόσο Απλά” και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα τυριά και καλύπτουμε με το πάνω φύλλο την πίτα.
  8. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε το φλουρί.
  9. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά την αλμυρή βασιλόπιτα.

Βίντεο συνταγής

Advertisement
Advertisement
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.