Αλμυρή βασιλόπιτα

Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πρωτοχρονιάτικη πίτα με χοιρινό κιμά και πλούσια μυρωδικά!

Αλμυρή Βασιλόπιτα
Εκτύπωση
5 from 2 votes

Αλμυρή βασιλόπιτα

Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πρωτοχρονιάτικη πίτα με χοιρινό κιμά και πλούσια μυρωδικά!
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα45 λεπτά
Σύνολο1 ώρα
Πιάτο: Ορεκτικά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη κλειδί: Αλμυρή βασιλόπιτα
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 276 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο “Τόσο Απλά” της alfa
  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι  κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. χοιρινό κιμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 πρέζες κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. φέτα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. πικάντικο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  • Για την αλμυρή βασιλόπιτα, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα, για περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί και να αλλάξει τελείως χρώμα για 5 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το δαμάσκηνο και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Σε αυτό το στάδιο η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή.
  • Ανοίγουμε τη συσκευασία “Τόσο Απλά” και γεμίζουμε το κάτω φύλλο με τη γέμιση. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα τυριά και καλύπτουμε με το πάνω φύλλο την πίτα.
  • Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε το φλουρί.
  • Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά την αλμυρή βασιλόπιτα.

Βίντεο

3 Σχόλια
  1. Τάσο Είσαι φανταστικός!!! μπραβο σου!! Θέλω να κάνω κι αυτή τη συνταγή αλλά τι πικαντικο τυρί εννοείς ?

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.