Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Αν και εθνικό φαγητό των Ιταλών, η μακαρονάδα τείνει να γίνει παγκοσμίως αγαπημένο πιάτο, αφού είναι κατάλληλη για όλους, για εκείνους που θέλουν να πειραματιστούν, αναζητούν κάτι το ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο, για όσους γνωρίζουν τα βασικά της μαγειρικής τέχνης και για αυτούς που ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Η μακαρονάδα είναι φαγητό για κάθε εποχή και το καλοκαίρι την προτιμάμε ελαφριά, χωρίς βαριές σάλτσες και με υλικά που ταιριάζουν στη θερινή ραστώνη. Κι αφού σας έχουμε ήδη αποκαλύψει τον σωστό τρόπο βρασίματος και τα μυστικά για πετυχημένες μακαρονάδες, ας περάσουμε στο δια ταύτα, προτείνοντάς σας τις καλύτερες ιδέες για καλοκαιρινές μακαρονοκαταστάσεις!
1. Μακαρόνια με ντοματάκια και σκόρδο
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδου και 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ολόκληρα ντοματάκια τσέρι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι για περίπου 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υλικά, καθώς και λίγη ρόκα στα μακαρόνια, που έχουμε ήδη βράσει al dente, περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
2. Ζυμαρικά βίδες με φέτα, λαχανικά και καβουρόψιχα
Σαν σαλάτα ή σαν κυρίως πιάτο, η γεύση της μακαρονάδας αυτής θα σας αφήσει τις καλύτερες και πιο χορταστικές εντυπώσεις. Αφού έχουμε βράσει τις βίδες, τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ψιλοκομμένες ντομάτες, κόκκινες και πορτοκαλί πιπεριές καθώς και ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μικρά κομμάτια μπρόκολου, λεπτές φέτες κολοκυθιού, τρίμμα φέτας και καβουρόψιχα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια περιχύνουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά πριν σερβίρουμε.
Δείτε ακόμα: συνταγή για σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο