ΑρχικήΆρθραΟ Άρης Σκλαβενίτης ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016

Ο Άρης Σκλαβενίτης ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016

Τον καλύτερο Οινοχόο για το 2016 ανέδειξε ο διαγωνισμός που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.  Ο Άρης Σκλαβενίτης είναι ο φετινός νικητής και πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2019.  

Η ιδιαίτερα απαιτητική προκριματική φάση ξεκίνησε στις 31 Ιανουαρίου, Κυριακή, με γραπτές εξετάσεις, τυφλή γευσιγνωσία κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού, πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα αφρωδών κρασιών αλλά και της τεχνικής της μετάγγισης κρασιού, στην οποία συμμετείχαν 14 διαγωνιζόμενοι από όλη την επικράτεια. Στη φάση αυτή αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι οι οποίοι προκρίθηκαν στην τελική φάση που έγινε παρουσία κοινού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την 1η Φεβρουαρίου 2016. 

Κατά τη διάρκεια του τελικού δοκιμάστηκαν οι γενικές γνώσεις τους στον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα, η τεχνική αλλά και η ψυχραιμία και η όλη παρουσία τους απέναντι σε απαιτητικούς πελάτες, με πλούσιες γνώσεις για το κρασί και τη γαστρονομία ευρύτερα. 

Ακολουθώντας τα πρότυπα της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων και με άκρα μυστικότητα, σε ένα σκηνικό που θύμιζε χώρο εστιατορίου, η κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από καταξιωμένους επαγγελματίες της γαστρονομίας και οινοχοΐας ανέδειξε τον  νικητή του 2016.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» και μέσα από τις διαδικασίες αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού αλλά και η σπουδαιότητα του ρόλου του οινοχόου στο χώρο της γαστρονομίας στη χώρα μας.  

Εκτός από τον νικητή Άρη Σκλαβενίτη (οινολόγος και οινοχόος στο wine bar «Oinoscent»), τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Απόστολος Πλαχούρας (οινοχόος στο «Danai beach resort & villas», Χαλκιδική & συνεργάτης της Nespresso) και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Άγγελος Αντωνίου (οινοχόος στο εστιατόριο «Σπονδή», Αθήνα). 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ντοματόσουπα βελουτέ

Συνταγή για ντοματόσουπα βελουτέ με γιαούρτι.

Μπακλαβάς τιραμισού

Συνταγή για απίθανο μπακλαβά τιραμισού!

Φινανσιέ (υγρά μάφινς) με βανίλιες

Τα φινανσιέ είναι γαλλικά μικρά κεκάκια σαν μάφινς αλλά πιο ζουμερά. Με τα πρώτα φρούτα της εποχής θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά γλυκά!

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για την Πρωτοχρονιά

Οι πιο γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

5 πεντανόστιμες σαλάτες με ψητά λαχανικά

Συνδυάστε ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, κολοκυθάκια, μαρούλι & τυριά για να φτιάξετε υπέροχες σαλάτες λαχανικών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ