Ψάχνετε για έναν εύκολο τρόπο να αναβαθμίσετε το φετινό γιορτινό τραπέζι; Το αρωματικό βούτυρο που θα προσφέρετε στην αρχή του γεύματος είναι η καλύτερη ιδέα!
Πρόκειται για το κλασικό αγελαδινό βούτυρο που έχει εμπλουτιστεί με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρεται με το ψωμί, το κρέας, το ψάρι, ή ακόμη και σαν πρωινό, ή ως επικάλυψη σε σάντουιτς. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο και σχεδόν δεν χρειάζεται συνταγή!
Εντυπωσιάστε τους πάντες στο γιορτινό τραπέζι με την πιο ζουμερή και τραγανή κοτόπιτα!
Ξεκινάμε με ένα καλής ποιότητας αγελαδινό βούτυρο (για αυτή τη παρασκευή, προτείνουμε αλατισμένο βούτυρο.) Αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μισή ώρα. Σε αυτό το διάστημα ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Εδώ, οι επιλογές είναι αμέτρητες! Βασιλικός, δυόσμος, μαϊντανός, φασκόμηλο είναι μόνο η αρχή.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά λίγα λίγα, και δοκιμάζουμε σε κάθε προσθήκη. Στη συνέχεια, κυλήστε το βούτυρο φτιάχνοντας έναν κορμό, πάνω σε λαδόκολλα. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το αρωματικό βούτυρο μπορεί εύκολα να ετοιμαστεί νωρίτερα. Για να ξεκινήσετε, έχουμε συμπεριλάβει μερικούς από τους αγαπημένους μας συνδυασμούς παρακάτω. Αλλά μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας!
Δείτε ακόμα: η ωραιότερη συνταγή για κουραμπιέδες
1. Ξύσμα λεμονιού + θυμάρι: Ο απλός και διαχρονικός συνδυασμός φρέσκου ξύσματος λεμονιού και φύλλων θυμαριού αναδεικνύει εξαιρετικά πάνω από το ψητό κοτόπουλο ή την γαλοπούλα. Μπορείτε επίσης να το τρίψετε πάνω από το δέρμα του πουλερικού πριν από το ψήσιμο.
2. Μέλι + καυτερή πιπεριά: Το βούτυρο με μέλι είναι μαγικό από μόνο του, αλλά μια μικρή ιδέα από αποξηραμένη καυτερή πιπεριά θα απογειώσει το φρυγανισμένο ψωμί ή τα κριτσίνια. Εάν φοβάστε τα πικάντικα, απλά χρησιμοποιήστε το μαύρο πιπέρι.
3. Σχοινόπρασο + blue cheese: Όταν το μενού περιλαμβάνει μοσχαρίσιο κρέας, εξετάστε το ενδεχόμενο να γαρνίρετε τα πιάτα με μια κουταλιά της σούπας από αυτό το αρωματισμένο βούτυρο. Ταιριάζει εξαιρετικά και στις πατάτες ογκρατέν.
Δείτε ακόμα: το πιο ζουμερό χοιρινό κότσι
4. Ξύσμα πορτοκαλιού + τζίντζερ: Αγαπάμε αυτόν τον συνδυασμό όταν επικαλύπτει το χοιρινό ρόστο. Το φρέσκο ή αποξηραμένο τζίντζερ δίνει μια γλυκιά αψάδα στο φαγητό που θα λατρέψετε.
5. Δενδρολίβανο + σκόρδο: Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες για αυτό το ντουέτο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ψιλοκόψει το σκόρδο σας. Δοκιμάστε το πάνω από απλές ψητές πατάτες ή οποιοδήποτε άλλο πιάτο λαχανικών.
Δείτε ακόμα: τα καλύτερα μελομακάρονα του Τάσου!
7. Φασκόμηλο + μαύρο πιπέρι: Το φασκόμηλο είναι ένα κλασικό συμπλήρωμα για πλούσια χειμωνιάτικα πιάτα με κολοκύθα. Χρησιμοποιήστε ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο. Είναι επίσης υπέροχο για να αναδείξει ένα ριζότο κολοκύθας – αλλά μην ξεχάσετε την παρμεζάνα!
8. Λάδι τρούφας + μαϊντανός: Για έναν πιο καθημερινό τρόπο να δώσετε λίγα μπόνους απόλαυσης στο γεύμα σας, ανακατέψτε το βούτυρο με λάδι τρούφας και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέστε το στο σοτάριμα πάνω από τα ζυμαρικά, τα μπιφτέκια, ακόμη και την ομελέτα.
Δείτε ακόμα: δίπλες με ούζο