ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΑρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι

Αρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι

Εκτύπωση

Αρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι

Αρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι. Αυτη η συνταγη ειναι πεντανοστιμη. Λιωνει στο στομα και πανω απο ολα ειναι πολυ ευκολη και γρηγορη συνταγη.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Αρνάκι με αγκινάρες και γιαούρτι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 2 ώρες 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 450θερμίδες

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8-10 αγκινάρες
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μάραθο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κρέας να φύγουν τυχόν κοκαλάκια από το ταλιάρισμα (κοπή κρέατος). Το βάζουμε σε λεκάνη, στύβουμε μισό λεμόνι και αλείφουμε καλά το κρέας. Το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) και το αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ταψί μαζί με όλα τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ. Το ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180οC για περίπου 1 ώρα και 45΄, να ροδίσει και να μαλακώσει. Εάν αρχίσει να ροδίζει νωρίς το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄. Τις στραγγίζουμε.
  • Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν αραιός χυλός. Αφού ψηθεί το κρέας, τοποθετούμε ανάμεσα στις μερίδες αρνιού τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το χυλό γιαουρτιού. Ξαναψήνουμε το φαγητό για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι και να κάνει κρούστα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρεβιθοφασολάδα

Ρεβιθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!

Τριβελάκι ολικής άλεσης με μελωμένα ντοματίνια, φέτα και κάππαρη 


Η πιο γευστική μακαρονάδα με τριβελάκι ολικής άλεσης, μελωμένα ντοματίνια στον φούρνο, φέτα και κάππαρη, από τον Τάσο Αντωνίου! Δοκιμάστε τη σήμερα.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Ένα παραδοσιακό νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι που μοσχοβολάει θάλασσα. Πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλειο αρνί στη σούβλα

17 tips και μυστικά για ζουμερό αρνί και κρεατομεζέδες στη σούβλα!

8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί

Κι όμως, με το προχθεσινό ψωμί μπορείς να κάνεις συνταγές-θαύματα!

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ