ΑρχικήΣυνταγέςΚαβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες. Μια φοβερή συνταγή που θα εντυπωσιάσει ειδικά τους ψαροφάγους.

Καβουροκεφτέδες συνταγή
Εκτύπωση

Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τους πιο νόστιμους μεζέδες θαλασσικών που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καβουρόψιχα με γαρίδες.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Καβουροκεφτέδες
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 400 γραμμ. καβουρόψιχα
  • φρυγανιές αλεσμένες στο μούλτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε καλά την καβουρόψιχα. Αν χρησιμοποιήσουμε καβουροδαγκάνες, τις ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό και τις καθαρίζουμε.
  • Βάζουμε το καβούρι σε μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μείγμα). Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν. Τα προσθέτουμε στο καβούρι και ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά.
  • Πλάθουμε 10 μεγάλους κεφτέδες, περίπου 5-6 εκ. ο καθένας. Τους βάζουμε σε πιατέλα, τους καλύπτουμε με μεμβράνη και τους αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30-40 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ακουμπάμε λίγους-λίγους τους καβουροκεφτέδες, να ροδίσουν καλά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή να μην χρσηιμοποιήσουμε πολύ λάδι γιατί διαλύονται.

Tips

Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, τις βράζουμε για 1 λεπτό μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, θα ρουφήξουν λιγότερο μείγμα φρυγανιάς. Το καβούρι έχει πιο πολλή υγρασία και θα απορροφήσει τη φρυγανιά.
Εναλλακτικά, μπορούμε και να ψήσουμε τους καβουροκεφτέδες. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 200οC για 15 λεπτά, να ροδίσουν.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φακοκροκέτες

Γευστικές κροκέτες με φακές από τον Τάσο Αντωνίου! Αυτές οι φακοκροκέτες είναι εύκολες, νηστίσιμες, μοσχοβολούν μυρωδικά και είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους.

Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw

Τορτίγια με κοτόπουλο και λαχανοσαλάτα coleslaw από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα σνακ ιδανικό για το γραφείο, το σχολείο, το πικνικ και για κάθε περίσταση.

Μπρουσκέτα με σκορδάτες γαρίδες

Μπρουσκέτα με σκορδάτες γαρίδες και τυρί κρέμα.

Περισσότερα άρθρα

Σουμάκ, το superfood μπαχαρικό που ενισχύει την υγεία και τη γεύση

Τι είναι το σουμάκ; Μάθετε τα πάντα για το μπαχαρικό που είναι θησαυρός για τον οργανισμό και απογειώνει τη γεύση στις ανατολίτικες συνταγές.

9 τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ληγμένα

Κι όμως, δεν «χαλάνε» όλα τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Δείτε εννέα τρόφιμα τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια, υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν λήξει.

Τα μυστικά για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι

15 μυστικά για τέλεια πασχαλινά τσουρέκια, αφράτα, μαστιχωτά, με ίνες, που θα λατρέψουν όλοι!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ