ΑρχικήΣυνταγέςΚαβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες. Μια φοβερή συνταγή που θα εντυπωσιάσει ειδικά τους ψαροφάγους.

Καβουροκεφτέδες συνταγή
Εκτύπωση

Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τους πιο νόστιμους μεζέδες θαλασσικών που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καβουρόψιχα με γαρίδες.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Καβουροκεφτέδες
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 400 γραμμ. καβουρόψιχα
  • φρυγανιές αλεσμένες στο μούλτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε καλά την καβουρόψιχα. Αν χρησιμοποιήσουμε καβουροδαγκάνες, τις ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό και τις καθαρίζουμε.
  • Βάζουμε το καβούρι σε μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μείγμα). Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν. Τα προσθέτουμε στο καβούρι και ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά.
  • Πλάθουμε 10 μεγάλους κεφτέδες, περίπου 5-6 εκ. ο καθένας. Τους βάζουμε σε πιατέλα, τους καλύπτουμε με μεμβράνη και τους αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30-40 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ακουμπάμε λίγους-λίγους τους καβουροκεφτέδες, να ροδίσουν καλά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή να μην χρσηιμοποιήσουμε πολύ λάδι γιατί διαλύονται.

Tips

Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, τις βράζουμε για 1 λεπτό μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι.
Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, θα ρουφήξουν λιγότερο μείγμα φρυγανιάς. Το καβούρι έχει πιο πολλή υγρασία και θα απορροφήσει τη φρυγανιά.
Εναλλακτικά, μπορούμε και να ψήσουμε τους καβουροκεφτέδες. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 200οC για 15 λεπτά, να ροδίσουν.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο

Ένα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ που συνδυάζει την υπέροχη γλυκιά γεύση του αχλαδιού με την αψάδα του δεντρολίβανου. Υπέροχο χειμωνιάτικο ποτό!

Χριστόψωμο

Χριστόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Μία παραδοσιακή συνταγή για χριστόψωμο, που σύμφωνα με την παράδοση την φτιάχνουμε μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα.

Ανάποδη μηλόπιτα ή τάρτα Tatin

Η πιο εύκολη ίσως συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα. Τα καραμελωμένα μήλα κλέβουν την παράσταση σε αυτή την ανάποδη γαλλική μηλόπιτα!

Περισσότερα άρθρα

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

Το μυστικό για τέλεια ομελέτα

Ψάχνετε το μυστικό για τέλεια ομελέτα; Αυτό το κόλπο σας δίνει τις πιο αφράτες και λαχταριστές σπιτικές ομελέτες!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ