Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες συνταγή
Καβουροκεφτέδες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 15 minutes

Συνολικός χρόνος: 45 minutes

Μερίδες: 12

Θερμίδες: 434

Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τους πιο νόστιμους μεζέδες θαλασσικών που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καβουρόψιχα με γαρίδες.

Υλικά

400 γραμμ. καβουρόψιχα
6 φρυγανιές αλεσμένες στο μούλτι
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 αυγό χτυπημένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά την καβουρόψιχα. Αν χρησιμοποιήσουμε καβουροδαγκάνες, τις ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό και τις καθαρίζουμε.
Βάζουμε το καβούρι σε μπολ και το πασπαλίζουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά (ίσως να μην πάρει όλο το μείγμα). Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε με πιρούνι, να αναμειχθούν. Τα προσθέτουμε στο καβούρι και ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά.
Πλάθουμε 10 μεγάλους κεφτέδες, περίπου 5-6 εκ. ο καθένας. Τους βάζουμε σε πιατέλα, τους καλύπτουμε με μεμβράνη και τους αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά και να σφίξουν, για 30-40 λεπτά.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ακουμπάμε λίγους-λίγους τους καβουροκεφτέδες, να ροδίσουν καλά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή να μην χρσηιμοποιήσουμε πολύ λάδι γιατί διαλύονται.

Σημειώσεις

Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, τις βράζουμε για 1 λεπτό μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε ή τις ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Αν χρησιμοποιήσουμε γαρίδες, θα ρουφήξουν λιγότερο μείγμα φρυγανιάς. Το καβούρι έχει πιο πολλή υγρασία και θα απορροφήσει τη φρυγανιά. Εναλλακτικά, μπορούμε και να ψήσουμε τους καβουροκεφτέδες. Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τους ψήνουμε στους 200οC για 15 λεπτά, να ροδίσουν.

https://www.mamapeinao.gr/kabourokeftedes/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.