ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΤάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ συνταγή
Εκτύπωση

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ

Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εντυπωσιακό γλυκό με υπέροχο άρωμα και διακριτική γεύση, ιδανικό για κέρασμα ή συνοδευτικό του καφέ.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Τάρτα με κρέμα λεμονιού και φραμπουάζ
Προετοιμασία 3 ώρες
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 30 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 205θερμίδες

Υλικά

Για την ζύμη τάρτας:

  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε καρεδάκια
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • λίγο κρύο νερό

Για την κρέμα λεμονιού:

  • 1 μεγάλο αυγό
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. βούτυρο 
  • ¼ κ.γλ. κορν φλάουρ

Για το γαρνίρισμα:

  • 150 γρ. φραμπουάζ

Εκτέλεση

Για την ζύμη τάρτας:

  • Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε 25 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουµε το βούτυρο και το ξύσµα λεμονιού και το ψιχουλιάζουµε µε τα δάχτυλα μέχρι να πάρει την υφή βρεγμένης άμμου. Προσθέτουµε τον κρόκο αυγού και 1 κ.σ. νερό για να ομογενοποιηθεί η ζύµη. Την πλάθουμε σε σφαιρικό σχήμα και την τυλίγουµε σε µεµβράνη. Την αφήνουµε στην άκρη να ξεκουραστεί και να παγώσει για 45 λεπτά. Την ανοίγουµε σε φύλλο με πλάστη και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα.
  • Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω στη ζύμη, τοποθετούμε από πάνω βαρίδια (π.χ. φασόλια) και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄. Αφαιρούµε τα βαρίδια και ψήνουµε για άλλα 5΄-10΄ να ροδίσει. Την αλείφουµε µε ασπράδι αυγού και ψήνουµε για 3΄-4΄ επιπλέον. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και την αφήνουµε να κρυώσει.

Για την κρέμα λεμονιού:

  • Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το αυγό και το χτυπάμε με αυγοδάρτη να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, 200 γρ. ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, μέχρι η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την τoποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Κατόπιν γεμίζουμε την τάρτα μας και προσθέτουμε τα καθαρισμένα φραμπουάζ.

Tips

Μπορούμε να φτιάξουμε ταρτάκια αντί για τάρτα, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα μικρές ταρτιέρες.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γέμιση για γαλοπούλα

Συνταγή για γέμιση γαλοπούλας!

Κωκ ταψιού

Ένα υπέροχο γιγάντιο κωκ με αγνά σπιτικά υλικά. Αυτό το κωκ ταψιού αποτελείται από αφράτο χειροποίητο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα, σως σοκολάτας και έχει μοναδική γεύση!

Light τράιφλ γιαουρτιού

Ανοιξιάτικο δροσερό γλυκό με λίγες θερμίδες. Οι φράουλες και τα μύρτιλλα δίνουν άλλη γεύση σε αυτήν την εκπληκτική ελαφριά συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

5 λόγοι να κάνεις σήμερα αποχή από το κρέας

Σκέφτεσαι να κόψεις το κρέας;  Σου δίνουμε 5 καλούς λόγους να κάνεις αποχή από το κρέας.

Τι τρώμε το τριήμερο των Φώτων;

Το τριήμερο των Φώτων ξεκινά με υπέροχες νηστίσιμες συνταγές και κορυφώνεται με λαχταριστό γιορτινό χοιρινό!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ