Αν ασπάζεστε το στερεότυπο που θέλει τη γαλλική κουζίνα συνώνυμη του εξεζητημένου γούστου, των εκκεντρικών γεύσεων και των απαγορευτικών τιμών, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Πως; Δοκιμάζοντας την κουζίνα του Chez Lucien.
Το Chez Lucien βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα και συστήνει στο αθηναϊκό κοινό, εδώ και δέκα χρόνια, τυπικά γαλλικά πιάτα. Κυριακή βράδυ και θέλοντας να πάρουμε μια γεύση από Παρίσι, αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε. Αισθανθήκαμε τυχεροί που βρήκαμε αμέσως να κάτσουμε, αφού το Chez Lucien αριθμεί λίγα μόλις τραπέζια. Η διακόσμηση σε εντάσσει αμέσως στην γαλλική κουλτούρα χάρη στις διάφορες αφίσες που κοσμούν τους τοίχους. Αν και το πιο εντυπωσιακό, όσο και πρωτότυπο, στοιχείο είναι το τραπέζι κι οι καρέκλες που κρέμονται από το ταβάνι.
Ο κατάλογος μικρός, αλλά πολύ περιεκτικός και χορταστικός. Δοκιμάσαμε σαλάτα με καπνιστό σολομό και τηγανιτό φουά γκρα με σκόρδο, λεμόνι και μαϊντανό, ενώ για κυρίως πιάτο παραγγείλαμε φιλέτο πάπιας με σάλτσα πιπεριού και πατάτες ογκρατέν, συνοδεύοντάς με κόκκινο κρασί. Το φαγητό ήταν προσεγμένο και γευστικά ισορροπημένο, αναδεικνύοντας τη γεύση του κάθε υλικού. Για το τέλος, αν κι ήμασταν υπερπλήρεις, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στη γεύση του σουφλέ σοκολάτας, διαπιστώνοντας γιατί οι Γάλλοι φημίζονται για το σουφλέ σοκολάτας τους.
Στο Chez Lucien, θα βρείτε τυπικά γαλλικά πιάτα, έτσι όπως τα μαγειρεύουν τα διάφορα μπιστρό σε κάθε περιοχή της Γαλλίας. Πριν φύγουμε, ο Lucien, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της κουζίνας του και μας έδωσε τη συνταγή για αυθεντική Quiche Lorraine.
Merci!
Μαρία Αϊβαλιώτη
Το Chez Lucien είναι ανοικτό από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 20.30 μμ έως 02.00 πμ και την Κυριακή από τις 13.30 μμ έως τις 24.00
Tρώων 32, Άνω Πετράλωνα.
Τηλ. 210 3464236