ΑρχικήΆρθραChez Lucien: Γαλλικό εστιατόριο στην Αθήνα

Chez Lucien: Γαλλικό εστιατόριο στην Αθήνα

Αν ασπάζεστε το στερεότυπο που θέλει τη γαλλική κουζίνα συνώνυμη του εξεζητημένου γούστου, των εκκεντρικών γεύσεων και των απαγορευτικών τιμών, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Πως; Δοκιμάζοντας την κουζίνα του Chez Lucien. 

Το Chez Lucien βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα και συστήνει στο αθηναϊκό κοινό, εδώ και δέκα χρόνια, τυπικά γαλλικά πιάτα. Κυριακή βράδυ και θέλοντας να πάρουμε μια γεύση από Παρίσι, αποφασίσαμε να το επισκεφθούμε. Αισθανθήκαμε τυχεροί που βρήκαμε αμέσως να κάτσουμε, αφού το Chez Lucien αριθμεί λίγα μόλις τραπέζια. Η διακόσμηση σε εντάσσει αμέσως στην γαλλική κουλτούρα χάρη στις διάφορες αφίσες που κοσμούν τους τοίχους. Αν και το πιο εντυπωσιακό, όσο και πρωτότυπο, στοιχείο είναι το τραπέζι κι οι καρέκλες που κρέμονται από το ταβάνι.

Ο κατάλογος μικρός, αλλά πολύ περιεκτικός και χορταστικός. Δοκιμάσαμε σαλάτα με καπνιστό σολομό και τηγανιτό φουά γκρα με σκόρδο, λεμόνι και μαϊντανό, ενώ για κυρίως πιάτο παραγγείλαμε φιλέτο πάπιας με σάλτσα πιπεριού και πατάτες ογκρατέν, συνοδεύοντάς με κόκκινο κρασί. Το φαγητό ήταν προσεγμένο και γευστικά ισορροπημένο, αναδεικνύοντας τη γεύση του κάθε υλικού. Για το τέλος, αν κι ήμασταν υπερπλήρεις, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στη γεύση του σουφλέ σοκολάτας, διαπιστώνοντας γιατί οι Γάλλοι φημίζονται για το σουφλέ σοκολάτας τους. 

Στο Chez Lucien, θα βρείτε τυπικά γαλλικά πιάτα, έτσι όπως τα μαγειρεύουν τα διάφορα μπιστρό σε κάθε περιοχή της Γαλλίας. Πριν φύγουμε, ο Lucien, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου, θέλησε να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της κουζίνας του και μας έδωσε τη συνταγή για αυθεντική Quiche Lorraine.

Merci!

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

 

Το Chez Lucien είναι ανοικτό από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 20.30 μμ έως 02.00 πμ και την Κυριακή από τις 13.30 μμ έως τις 24.00

Tρώων 32, Άνω Πετράλωνα.

Τηλ. 210 3464236 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό Snickers

Σπιτικό παγωτό Snickers από τον Τάσο Αντωνίου.

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό

Γιουβέτσι απίθανο με ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.

Περισσότερα άρθρα

Μπορώ να μαγειρέψω κατεψυγμένο κοτόπουλο χωρίς ξεπάγωμα;

Κι όμως, μπορούμε να μαγειρέψουμε κοτόπουλο χωρίς απόψυξη αλλά μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις.

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

Πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά

Ξέχασες το κρέας στην κατάψυξη και πρέπει να μαγειρέψεις άμεσα; Μάθε πώς θα ξεπαγώσεις το κρέας σε 5 λεπτά μόλις με αυτό το μυστικό κόλπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ