Κυρά Σαρακοστή

Κυρά Σαρακοστή

Κυρά Σαρακοστή

Συνταγή για Κυρά Σαρακοστή με ζυμάρι. Φτιάξτε κι εσείς τη δική σας Κυρά Σαρακοστή και μετρήστε τις μέρες μέχρι το Πάσχα όπως παλιά!
Προετοιμασία20 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο35 λεπτά
Πιάτο: Γλυκά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη κλειδί: Κυρά Σαρακοστή
Μερίδες: 1
Θερμίδες: 323 θερμίδες

Υλικά

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα αλάτι

Εκτέλεση

  • Πλάθουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Δίνουμε το σχήμα της Κυρά Σαρακοστής στο ζυμάρι μας και σχηματίζουμε τα ποδαράκια με μαχαίρι. Τοποθετούμε την Κυρά Σαρακοστή σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15-20 λεπτά. Το αλάτι λειτουργεί σαν συντηρητικό και έτσι δεν χαλάει. Προσοχή, η Κυρά Σαρακοστή από ζυμάρι δεν τρώγεται!

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.