ΑρχικήΆρθραCocktail με άρωμα Κρήτης

Cocktail με άρωμα Κρήτης

Tα Κρητικά προϊόντα πρωταγωνιστές των shakers! Αυθεντικά κρητικά προϊόντα, αποστάγματα της κρητικής γης μπαίνουν «πίσω από τη μπάρα», για να δημιουργηθούν μοναδικά cocktails.  Εννιά από τους καλύτερους bartender της Αθήνας και της Κρήτης, δίνουν το πιο δημιουργικό ραντεβού στο Ρέθυμνο και στο πλαίσιο της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, παρουσιάζουν cocktail που συνδυάζουν διεθνείς τεχνικές και τάσεις με ντόπιες πρώτες ύλες!

Έτσι, με έμπνευση τη ρακή και τη Μυρτόρακη, τις λευκές κρητικές ποικιλίες κρασιού Βηλάνα και Βιδιανό, αλλά και την ερυθρή ποικιλία Κοτσιφάλι, οι  Γιάννης Αλεξόπουλος (Cinco), Αντώνης Γιαννακάκης (Avli), Αλέξανδρος Γκικόπουλος (Hide & Seek, Bookali), Αλέξανδρος Ευστρατιάδης (Creta Palace), Σπύρος Κερκύρας (Hide & Seek, Bookali, Barsolutions), Δημήτρης Κιάκος (The Gin Joint), Ξαβιέ Μισαηλίδης (Holy Spirit), Γιώργος Μπάγκος (Dos Agaves) και Στέλιος Παπαδόπουλος (Brand Ambassador Jose Cuervo) θα παρουσιάσουν σε ένα 3ωρο event τις πρωτότυπες συνταγές τους.

Για την δημιουργία τους, χρησιμοποιούν επιπλέον σπουδαία διεθνή αποστάγματα και συστατικά, ενώ πάντα ως βάση κρατούν τα κρητικά προϊόντα όπως το μέλι, το πετιμέζι, τα κρητικά παραδοσιακά αναψυκτικά, την αγουρίδα, τα βότανα και τα και αρωματικά φυτά, τις μαρμελάδες και τα λικέρ.

Τα προϊόντα προσέφεραν το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (κρητικοί οίνοι), η Agreco Farms (τσικουδιά και μυρτόρακη), τα Κρασιά Λυραράκης (αγγουρίδα), ο Γυναικείος Συνεταιρισμός ΕΡΑΤΩ από το Αμάρι (μαρμελάδες, βότανα, πετιμέζι), τα λικέρ Dinapoja (σιρόπια, λικέρ), τα αναψυκτικά ΑΡΚΑΔΙ (μπυράλ, γκαζόζα) και η Σι Μελ (μέλι). 

Στόχος της μοναδικής αυτής εκδήλωσης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη, είναι η διάδοση των κρητικών προϊόντων και η χρησιμοποίηση τους, σε cocktails που σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα trends της παγκόσμιας διασκέδασης και ψυχαγωγίας. 

Το ραντεβού στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου είναι ορισμένο για την Δευτέρα 30 Ιουνίο

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κανελόνια με γέμιση από κιμά και μπεσαμέλ

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ από τον Τάσο Αντωνίου. Μία απίθανη συνταγή με λαχταριστά κανελόνια και πλούσια γέμιση από βελούδινη μπεσαμέλ και μυρωδική σάλτσα με κιμά.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Βίδες με πέστο

Συνταγή για βίδες με πέστο !

Περισσότερα άρθρα

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

7 tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές

Αξιοποιήστε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και τα ντουλάπια σας πριν φύγετε για διακοπές με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για οικονομία.

10 ελαφριές συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Ελαφριές και νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση και επαναφορά στην πραγματικότητα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ