Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Εβαπορέ γάλα στη σούπα

Εβαπορέ γάλα στη σούπα, το υλικό που λείπει από τις χειμωνιάτικες σούπες σας!

Εάν λαχταράτε το φαγητό που θα σας γεμίσει και θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα, τα φαγητά κατσαρόλας είναι μια εξαιρετική λύση για να καταφύγετε. Μεταξύ των πολυάριθμων χρήσεών της, η ετοιμασία μιας βελούδινης σούπας ή και μαγειρευτών κατατάσσεται ψηλά στην κορυφή των γευστικών προτιμήσεων. Οι σούπες μεταλλάσσονται σε ακόμη πιο απολαυστικές προτάσεις όταν γίνονται κρεμώδεις και πλούσιες. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει  τη χρήση κρέμας γάλακτος, η οποία όμως έχει την ιδιότητα να διαχωρίζεται και να καταστρέφει την υφή του ζωμού. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση για το πρόβλημα που κοστίζει κάτι λιγότερο από 1 ευρώ: μια κονσέρβα εβαπορέ γάλα.

Εβαπορέ γάλα στη σούπα
Επειδή το εβαπορέ γάλα έχει επεξεργαστεί μέχρι να εξατμιστεί το 60% της περιεκτικότητάς του σε νερό, δεν διαχωρίζεται κατά το μαγείρεμά του.
Προσθέστε εβαπορέ γάλα στη σούπα αντί για κρέμα γάλακτος

Το πρόβλημα με την προσθήκη κρέμας γάλακτος σε σούπες είναι ότι από τη στιγμή που βράζει για ώρα, το πιο πιθανό είναι να διαχωριστούν στην κατσαρόλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε νερό και λιπαρά. Για να το αποφύγετε αυτό, οι συνταγές συνήθως προτείνουν να ρίξετε την κρέμα γάλακτος στο τέλος του μαγειρέματος, ακριβώς προτού το σερβίρετε. Αυτό έχει μια λογική, αλλά θα ήταν καλύτερο αν μπορούσατε απλώς να ρίξετε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά της σούπας από την αρχή του μαγειρέματος. Έτσι δεν θα χρειάζεται να έχετε το νου σας κάθε στιγμή πότε πρέπει να ρίξετε την κρέμα γάλακτος.

Δείτε ακόμη: οι καλύτερες χειμωνιάτικες σούπες!

Συνταγές για χειμωνιάτικες σούπες

Τι προσφέρει το εβαπορέ γάλα τη σούπα;

Σε αυτό το σημείο, καθοριστικό ρόλο παίζει το εβαπορέ γάλα. Το εβαπορέ γάλα παράγεται με το βράσιμο του γάλακτος έως ότου εξατμιστεί περίπου το 60% της περιεκτικότητάς του σε νερό. Γι’αυτό το λόγο, δεν θα διαχωριστεί κατά το μαγείρεμα στην κατσαρόλα. Μπορείτε απλώς να το προσθέσετε στην αρχή του μαγειρέματος και θα σιγοβράσει καλά μαζί με τα υπόλοπια υλικά. Η γεύση θα είναι εξίσου πλούσια και κρεμώδης όπως θα ήταν αν χρησιμοποιούσατε κρέμα γάλακτος (ίσως και περισσότερο). Τα υπόλοιπα υλικά έχουν απορροφήσει όλη τη γεύση και την πλούσια υφή που προσφέρει το εβαπορέ γάλα.

Για να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με το εβαπορέ γάλα σε οποιαδήποτε σούπα, χρησιμοποιήστε ίση ποσότητα εβαπορέ γάλα αντί για κρέμα γάλακτος. Απλώς προσθέστε την στην αρχή του μαγειρέματος αντί να την ανακατεύετε  οποιαδήποτε κρέμα στο τέλος.

Συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια από κάτω!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.