Γεμιστές ψητές πατάτες

γεμιστές ψητές πατάτες
Γεμιστές ψητές πατάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes

Συνολικός χρόνος: 50 minutes

Θερμίδες: 210

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με τυρί κρέμα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτές τις γεμιστές πατάτες φούρνου σαν συνοδευτικό για κρεατικά και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
100 γρ. τυρί κρέμα
ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (θα χρειαστούμε μόνο το άσπρο μέρος, πολύ ψιλοκομμένο)
1 ξερό κρεμμύδι
50 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
λίγο φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC.
Βράζουμε τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, κόβουμε με το μαχαίρι ένα καπέλο από την πατάτα, δηλαδή περίπου τα 2/3 του ύψους της. Αδειάζουμε από τις πατάτες το εσωτερικό τους μέχρι να έχουν πάχος 1 πόντο.
Τοποθετούμε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ. Στο μπολ αυτό φτιάχνουμε πουρέ προσθέτοντας το τυρί κρέμα, το μισό ματσάκι απ’ το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι και την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό και γαρνίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.